Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων

Σε στάση εργασίας (12 μ. έως 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στο δημαρχείο προχωρά σήμερα Τρίτη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, ενάντια στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Περάματος και Ανατολής.

«Οι ελλείψεις προσωπικού, μαζί με το νομοθετικό οπλοστάσιο που δημιουργήθηκε προς όφελος των επιχειρηματιών, φέρνουν σαν ώριμο φρούτο τις ΣΔΙΤ και τις ιδιωτικοποιήσεις», σημειώνει ο Σύλλογος και υπενθυμίζει ότι από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί συνολικά 219 άτομα όλων των ειδικοτήτων και έχουν προσληφθεί μόλις 47. Οπως καταγγέλλει, με βάση την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής, «για να εξασφαλιστεί το κέρδος του ιδιώτη, ο δήμος προτίθεται να πληρώσει για τις δύο δημοτικές ενότητες όσα θα πλήρωνε για να προσλάβει 15 εργάτες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

«Σε μια πόλη 17.000 ανέργων, μονόδρομος είναι οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού, όχι μόνο στην Καθαριότητα αλλά σε όλες τις Υπηρεσίες, που στενάζουν από τις ελλείψεις. Λύση είναι η κατάργηση κάθε ανταποδοτικής δράσης στους δήμους. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε τα λαϊκά στρώματα να έχουν ποιοτικές, δωρεάν υπηρεσίες», καταλήγει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ