Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει την επιβολή 6ήμερης εργασίας στα «Jumbo»

Την επιβολή 6ήμερης εργασίας από την εργοδοσία της επιχείρησης «Jumbo» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Τον Γενάρη του 2019, όπως υπενθυμίζει ο Σύλλογος, η εταιρεία «επικαλούμενη την αυξημένη δουλειά στις περιόδους σχολικού, Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, ουσιαστικά δηλαδή όλο το χρόνο, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας, η οποία μετατρέπει την 5ήμερη εργασία σε 6ήμερη». Τώρα «επιβάλλει την 6ήμερη εργασία με το "έτσι θέλω"» και στους εργαζόμενους που δεν είχαν δεχτεί τότε την τροποποίηση των συμβάσεών τους.

«Η 6ήμερη εργασία στην "Jumbo" έρχεται να προστεθεί στους χαμηλούς μισθούς, στην ημιαπασχόληση, στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας που είναι καθεστώς. Ολα αυτά με τη βούλα νόμων που έχει εξασφαλίσει η εργοδοσία από όλες τις κυβερνήσεις, για να αυξάνει τα κέρδη της», σημειώνει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του. Οπως εξηγεί, η εταιρεία «αντί να προσλάβει προσωπικό, αντί να κάνει μόνιμους και πλήρους απασχόλησης τους 4ωρους και τους εποχιακούς, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας, επιβάλλοντας 6ήμερη εργασία, στερώντας στους συναδέλφους το ρεπό τους».

«Απαιτούμε η "Jumbo" να πάρει πίσω το 6ήμερο», τονίζει ο Σύλλογος και διεκδικεί: Ολοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν το ρεπό τους, ανεξάρτητα αν έχουν υπογράψει την τροποποιητική σύμβαση. Το ωράριο εργασίας να είναι συνεχές. Να σταματήσουν οι επιπλήξεις, οι «αξιολογήσεις» και η άσκηση πίεσης, που μόνο σκοπό έχουν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και να τους εξωθούν στην παραίτηση ή να γίνονται άλλοθι για απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ