Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Φεστιβάλ για μια ακόμα χρονιά.

  • «Τα "Τσέρνομπιλ" του καπιταλισμού, πίσω από τον μύθο της πράσινης ανάπτυξης»: «Ποια είναι η αλήθεια για το "Τσέρνομπιλ";», «Μπορεί να υπάρξει στην καπιταλιστική κοινωνία ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος;», «Η "πράσινη ανάπτυξη" μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για αυτήν;», «Ποια είναι η διέξοδος για να μπορεί να γίνει πραγματικότητα;», είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν και θα απαντηθούν σε αυτήν.
  • «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών. Οι νέοι εργαζόμενοι μαχητικά για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος»: Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν: «Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, τι πρέπει να κάνουμε;», «Μπορούν οι αγώνες μας να έχουν αποτέλεσμα;», «Ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για το συνδικαλιστικό κίνημα;», «Ποια είναι η αλήθεια για τον συνδικαλιστικό νόμο;».
  • Τα 60 χρόνια από την Κουβανική Επανάσταση: «Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν» (Φιντέλ Κάστρο).
  • Κεντρική συζήτηση με θέμα «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της "ψηφιακής οικονομίας"»: Οι νέοι και οι νέες που θα την παρακολουθήσουν έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να βρουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μπορεί να υπάρχουν στο μυαλό τους: «Τι είναι η εποχή της "ψηφιακής οικονομίας" και η "4η βιομηχανική επανάσταση";», «Τι επιπτώσεις έχουν στη ζωή μας;», «Μήπως αυτός είναι ο τρόπος για να έρθει ανάπτυξη και να ζήσουμε καλύτερα;», «Μπορούμε να ζήσουμε διαφορετικά σε αυτήν την εποχή;», «Ο σοσιαλισμός δεν είναι το μέλλον αφού απέτυχε!», «Τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα για να αλλάξουμε την κοινωνία;».
  • Συζήτηση με θέμα «Πόσο ριζοσπαστική είναι η μεταμοντέρνα τέχνη;».
  • Συζήτηση με θέμα «Το hip hop δεν σταματά».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ