Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής

Με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις

Χιλιάδες νέοι και μεγαλύτεροι, άντρες και γυναίκες, άνθρωποι από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, συγκρότησαν ένα παλλόμενο, μαχητικό συλλαλητήριο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Κορυφώθηκαν έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Παρασκευής.

«Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ σμίγει το χτες με το σήμερα και το αύριο του εργατικού επαναστατικού κινήματος», τόνιζε από το βήμα ο Δ. Κουτσούμπας και το πλήθος που απλωνόταν μπροστά του το επιβεβαίωνε απόλυτα: Νέοι και μεγαλύτεροι, πλάι πλάι, ενωμένοι με κοινές αγωνιστικές δεσμεύσεις. Λίγο νωρίτερα, τα παιδιά της ΚΝΕ εισέρχονταν με πορεία, καταχειροκροτούμενα, και καταλάμβαναν το χώρο μπροστά στην κεντρική εξέδρα, μεταγγίζοντας νεανική ορμή και παλμό στο χώρο.

«Οι νέες γενιές κομμουνιστών και αγωνιστών μαθαίνουν την Ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος, την πείρα που έχει κατακτηθεί, εργαλείο πολύτιμο για τις μάχες του σήμερα και του αύριο!», σημείωνε ο Δ. Κουτσούμπας, με τα παιδιά της ΚΝΕ να τον επιβεβαιώνουν... «Ενας αιώνας αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη!».

Γιατί στην άποψη «δεν αλλάζουν τα πράγματα» το Φεστιβάλ έχει απάντηση: Με τους αγώνες, τα όνειρά μας, τη δύναμή μας, μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό, όπως τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Εναν κόσμο στον αντίποδα «ενός δρόμου ανάπτυξης, ενός συστήματος που βρίσκεται σε βαθιά σήψη, που γεννά αγεφύρωτες αντιθέσεις, μεγάλους κινδύνους και που αν δεν ανατραπεί, θα φέρει ακόμη περισσότερη φτώχεια, δυστυχία, κρίση, πολέμους». 'Η, όπως λίγο νωρίτερα βροντοφώναζαν οι νεολαίοι της ΚΝΕ, «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός!».




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ