Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αποτράπηκε η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Κωφών στο σχολικό συγκρότημα της Λιοσίων

Περιοδεία στα Δημοτικά Σχολεία 54ο και το 55ο στη Λιοσίων έκανε χτες ο Ν. Σοφιανός

Το σχολικό συγκρότημα στη Λιοσίων (φωτ. αρχείου)
Το σχολικό συγκρότημα στη Λιοσίων (φωτ. αρχείου)
Περιοδεία στο συγκρότημα που στεγάζει το 54ο και το 55ο Δημοτικά Σχολεία Αθήνας, μαζί με δύο νηπιαγωγεία, στην οδό Λιοσίων 42, όπου εξυπηρετούνται στη συντριπτική πλειονότητα ανάγκες μεταναστών και προσφύγων, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Νίκο Σοφιανό.

Στις συναντήσεις και τις συζητήσεις που έγιναν με τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών, εκφράστηκε η αντίθεσή τους στην επιχείρηση μεταστέγασης του ΕΕΕΕΚ Κωφών και του νεοϊδρυθέντος ΕΕΕΕΚ Αθήνας στον εν λόγω χώρο. Οπως τονίστηκε, εξαιτίας της έλλειψης χώρων που αντιμετωπίζουν, ήδη δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε νέες αιτήσεις εγγραφών, αλλά και η οποιαδήποτε αφαίρεση αιθουσών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες νέων εκπαιδευτικών δομών, όπως τα ΕΕΕΕΚ, θα άφηνε «στον αέρα» τη λειτουργία των τμημάτων υποδοχής για τουλάχιστον 50 παιδιά των Δημοτικών Σχολείων.

Ο χώρος έχει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και επιπλέον δεν πληροί καμία προϋπόθεση για φοίτηση μαθητών με ειδικές ανάγκες. Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για κάθε κίνηση σε βάρος της λειτουργίας των σχολείων και απαίτησαν την αναβάθμιση των υποδομών και τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων ώστε να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα τμήματα που βρίσκονται σε υπόγεια και να λειτουργήσουν τα απαραίτητα τμήματα υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε την ανάγκη να αρθεί άμεσα η απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου που χωροθετούσε, υποτίθεται προσωρινά, το νέο ΕΕΕΕΚ Αθήνας στο συγκρότημα των Δημοτικών Σχολείων. Κανένα παιδί μετανάστη και κανένα προσφυγόπουλο να μη βρεθεί στο δρόμο. Να αποδοθούν όλοι οι απαραίτητοι χώροι στα Δημοτικά Σχολεία, να αναβαθμιστεί και να γίνει ασφαλές το συγκρότημα. Να μη μεταστεγαστεί το ΕΕΕΕΚ Κωφών όπως ζητά και το ίδιο, και ακόμα το νέο ΕΕΕΕΚ Αθήνας να λειτουργήσει σε κατάλληλο χώρο. Τέλος, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε εγρήγορση και δράση απέναντι στις πολιτικές και τις αποφάσεις που αντιστρατεύονται την εύρυθμη και ασφαλή εκπαιδευτική λειτουργία και δήλωσε πως το ΚΚΕ βρέθηκε και θα συνεχίσει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους και στο πλευρό των μαθητών, με νέες πρωτοβουλίες.

Στο μεταξύ, χτες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης» ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ότι «η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας με νέο έγγραφό της ζήτησε αναστολή των εργασιών που είχε αιτηθεί στο κτίριο της οδού Λιοσίων και ακύρωσε τη μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Κωφών. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να μην μετατραπούν τα σχολεία μας σε "αποθήκες ψυχών"», ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org