Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μεγάλα φεστιβαλικά ραντεβού αυτήν τη βδομάδα

Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Στις 12, 13 και 14 Σεπτέμβρη, στον γνώριμο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς», θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακόμα, τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ θα περάσουν από τις τρεις σκηνές του γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες σε αφιερώματα και συναυλίες, ενώ πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ, με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, παρουσιάσεις και εκθέσεις με αξιοποίηση και των νέων τεχνολογιών, παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Αυτήν τη βδομάδα μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς», όπου η πραγματοποίηση εκεί του Φεστιβάλ της ΚΝΕ τα τελευταία χρόνια έχει και χαρακτήρα διεκδίκησης κόντρα στην εγκατάλειψη του χώρου, ώστε να αυξηθεί η χρηματοδότηση και να προχωρήσει η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου, που θα καλύπτει υπαρκτές ανάγκες του λαού σε παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, ελεύθερους χώρους και θα αναδεικνύει την ιστορική σημασία του χώρου με Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και μνημείο αφιερωμένο στους εκτελεσμένους αγωνιστές του στρατοπέδου.


Πέρα από τη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών αυτήν τη βδομάδα έχουν ως εξής:

Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

Ρέθυμνο, στην πλ. Μικρασιατών. Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ. Συναυλία θα δώσει η Μιρέλα Πάχου.

Λιβαδειά, στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου. Θα μιλήσει ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας.

Αργος, στην πλατεία Αγ. Πέτρου. Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 13 - 14 Σεπτέμβρη

Πάτρα, στο Νότιο Πάρκο. Στις 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις σκηνές του Φεστιβάλ το «παρών» θα δώσουν μεταξύ άλλων οι: Ματούλα Ζαμάνη, Εισβολέας, Σπύρος Γραμμένος, Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιώργος Μαργαρίτης, Χριστόφορος Ζαραλίκος, «Κοινοί Θνητοί» και πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης.

Ηράκλειο, στο Κομμένο Μπεντένι. Στις 13 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναυλίες με τους: Γιώργο Μαργαρίτη, Μιρέλα Πάχου, Μύρωνα Στρατή, Μαρία Κώττη.

Βόλος, στο Δημοτικό Θέατρο (πάρκο Ρ. Φεραίου). Στις 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, συναυλία θα δώσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Κοζάνη, στον Δημοτικό Κήπο. Στις 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναυλίες με τους: Μελίνα Κανά, Ρίτα Αντωνοπούλου, «Υπεραστικοί» κ.ά.

Κέρκυρα. Στις 13 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη

Χαλκίδα, στο πάρκο Δέλτα. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.

Ρόδος, στο Πάρκο Θέρμαι. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λέσβος, στα κεντρικά Λύκεια, στη Μυτιλήνη. Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Το Σαββατοκύριακο 14 - 15 Σεπτέμβρη

Λάρισα, στην κοίτη Πηνειού. Στις 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα είναι οι: Πυξ Λαξ, Τσολιάς εντ δε τσόλια μπαντ.

Χανιά, στο San Salvatore. Στις 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα συναυλίες με τους: Παντελή Θαλασσινό και Βασίλη Παπακωνσταντίνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ