Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Πρόγραμμα συζητήσεων στο κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας

Τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γενιάς σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, η κοινωνία που ζούμε και η κοινωνία για την οποία παλεύουμε θα μπουν στο επίκεντρο των συζητήσεων που έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο του 45ου Φεστιβάλ στην Αθήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συζητήσεων του κεντρικού Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Πέμπτη 19/9

20.00: Διεθνούπολη - Χώρος έκθεσης: Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την Κουβανική Επανάσταση με τίτλο: «Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν» (Φιντέλ Κάστρο). Θα μιλήσουν: Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα, πρέσβειρα της Κούβας, Νίκος Καρανδρέας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, και Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

20.00: Στέκι Φοιτητών:«Τα "Τσέρνομπιλ" του καπιταλισμού. Πίσω από τον μύθο της "πράσινης ανάπτυξης"». Θα μιλήσουν: Αντώνης Ραλλάτος, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, και Εύη Γεωργιάδου, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.30: Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων:«Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών. Οι νέοι εργαζόμενοι μαχητικά για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος». Θα μιλήσουν: Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, και Θανάσης Γκώγκος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Παρασκευή 20/9

20.00: Η κεντρική συζήτηση στη Λαϊκή Σκηνή με θέμα: «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση την εποχή της "ψηφιακής οικονομίας"». Θα μιλήσουν: Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

20.00: Θεατράκι Πολιτισμού:«Πόσο ριζοσπαστικό είναι το "μεταμοντέρνο";». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

19.30: Χώρος Προσφύγων και Μεταναστών: «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι παλεύουμε ενωμένοι, για να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα». Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σάββατο 21/9

21.45: Μαθητικό Στέκι:«Το hip-hop δεν σταματά...». Θα μιλήσουν: Μιθριδάτης, Ζωγράφος, Retro (Rebellion Connexion), Φρανκ και Ιάσονας Φανός, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ