Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Κινηματογράφος και πόλη»

Ενα ενδιαφέρον κινηματογραφικό αφιέρωμα θα διεξαχθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας στον Θερινό Κινηματογράφο «Λαΐς» στον Κεραμεικό, από τις 12 έως τις 18 Σεπτέμβρη. Ενα κινηματογραφικό ταξίδι με σταθμούς 11 εμβληματικές πόλεις του κόσμου μέσα από τη ματιά 13 σκηνοθετών.

Κινηματογράφος και πόλη: Μια κινηματογραφική περιπλάνηση σε ιστορικές πόλεις του 20ού αιώνα, μακριά από τουριστικές απεικονίσεις.

Αθήνα, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερολίνο, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Βοστόνη, Μιλάνο, Λισαβόνα, Στοκχόλμη, Χιροσίμα, διά χειρός των Γούντι Αλεν, Μικελάντζελο Αντονιόνι, Βιμ Βέντερς, Κωνσταντίνου Γιάνναρη, Ρίτσαρντ Λέστερ, Νάνι Μορέτι, Ζυλ Ντασσέν, Νίκου Παναγιωτόπουλου, Αλέν Ρενέ, Βίλγκοτ Σιόμαν, Μάρτιν Σκορτσέζε, Φρανσουά Τριφό και Φεντερίκο Φελίνι.

Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι ταινίες: «Μανχάταν» του Γ. Αλεν, «Ο Πληροφοριοδότης» του Μ. Σκορτσέζε, «Ρόμα» του Φ. Φελίνι, «Η Νύχτα» του Μ. Αντονιόνι (Μιλάνο),«400 χτυπήματα» του Φρ. Τριφό, «Τοπ Καπί» του Ζ. Ντασσέν, «Lisbon Story» του Β. Βέντερς, «Palombella Rossa» του Ν. Μορέτι, «Χιροσίμα αγάπη μου» του Α. Ρενέ, «Το Νακ και πώς να το αποκτήσετε» του Ρ. Λέστερ, «Είμαι περίεργη: Κίτρινη» του Β. Σιόμαν και οι ελληνικές ταινίες «Delivery» του Ν. Παναγιωτόπουλου και «Από την άκρη της πόλης» του Κ. Γιάνναρη.

Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη με το «Lisbon Story» στις 20.30. Οι προβολές θα συνεχιστούν με δύο ταινίες κάθε μέρα στις 20.30 και τις 22.30. Τις ταινίες θα προλογίζουν καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και κριτικοί κινηματογράφου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org