Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξαφανισμένοι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ

Την απουσία των εκλεγμένων της ΠΑΣΚΕ από τις συνεδριάσεις της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της, Πλεξίδας Νίκος και Αλευράς Γιώργος, έχουν πάνω από έναν χρόνο να εμφανιστούν σε συνεδρίαση.

«Αυτή τους η στάση δεν είναι αποτέλεσμα ατομικής επιλογής ή αδυναμία. Είναι συνειδητή επιλογή και κατεύθυνση της παράταξής τους», εξηγεί και συνεχίζει: «Είναι στάση υποτίμησης απέναντι στη διοίκηση του Συνδικάτου αλλά και τους εργαζόμενους του κλάδου συνολικά. Είναι στάση απαξίωσης της λειτουργίας και της δράσης που πρέπει να έχουν τα σωματεία και τα συνδικάτα».

Η πρακτική που ακολουθούν επιβεβαιώνει ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο η ΠΑΣΚΕ κατέβασε ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Συνδικάτου ήταν για «να εξασφαλίσουν αντιπρόσωπο για το συνέδριο της Ομοσπονδίας και κατ' επέκταση για το συνέδριο της ΓΣΣΕ», προκειμένου να παίζουν το ρόλο τους στη «στήριξη της συνδικαλιστικής μαφίας που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Οι ...δημοκρατικές τους ευαισθησίες έχουν εξάλλου αποτυπωθεί και στην Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού, στην οποία τον περασμένο Μάη «προκειμένου να πάρουν απόφαση για να στηρίξουν τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΣΕ, συνεδρίασε η ολομέλεια χωρίς να ενημερωθεί η παράταξη της ΔΑΣ που είναι δεύτερη δύναμη». «Ολοι οι εργαζόμενοι του κλάδου χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα από την πρακτική αυτή, ειδικά αυτή την περίοδο που βαθαίνει η επίθεση στα συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων», ξεκαθαρίζει η ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ