Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Σε τροχιά κορύφωσης συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αυτό το διάστημα που περνούν από μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνονται και προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε γειτονιές, μικρές πόλεις και χωριά.

Το καλοκαιρινό ταξίδι του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη.

Σήμερα, Παρασκευή

Σπάρτη, στο Πάρκο Ευαγγελίστριας. Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Γρεβενά, στην πλατεία Λαχαναγοράς. Θα μιλήσει ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Αύριο, Σάββατο

Λευκάδα, στο Ανοιχτό Θέατρο. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης και Βαγγέλης Μαρκαντώνης θα παρουσιάσουν αφιέρωμα στα τραγούδια του αγώνα των εργατών και των λαών, με τίτλο «Ψωμί και Τριαντάφυλλα».

Πρέβεζα, στο Κηποθέατρο «Γ. Ρίτσος». Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ. Χιπ χοπ συναυλία με τους «Rebellion Connexion» και συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».


Κατερίνη, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στο θεατράκι του Πάρκου. Θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, και θα παρουσιαστεί αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Αίγιο, στην πλατεία Ποσειδώνα. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Ζάκυνθος, στην πλατεία Σολωμού. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι.

Κεφαλονιά, στην πλατεία Περιφέρειας στο Αργοστόλι. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Στέλιο Μαγαλιό.

Κως, στο Πάρκο Ιπποκράτη. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Τρίπολη, στην πλατεία Πετρινού. Θα μιλήσει η Βασιλική Γκιόκα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με νεανικά συγκροτήματα.

Κόρινθος, στον Φλοίσβο. Θα μιλήσει ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Πελοποννήσου. Θα πραγματοποιηθούν συναυλία και λαϊκό γλέντι.

Κυριακή 1 Σεπτέμβρη

Κατερίνη, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στο θεατράκι του Πάρκου, θεατρική παράσταση με το έργο «Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο σε θεατρική απόδοση της Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία της Θάλειας Ματίκα.

Λήμνος, στο λιμάνι της Μύρινας. Θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
  • Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στην Καλαμαριά, στα γραφεία του ΚΚΕ, προβολή ταινίας.

-- Στη Σιάτιστα Κοζάνης. Θα μιλήσει ο Γιάννης Κανάτσιος, Γραμματέας της ΤΕ Καστοριάς - Βοΐου. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στα Αλωνα Φλώρινας, προβολή ταινίας και ομιλία από την Δέσποινα Γρηγοριάδου, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στην Ιστιαία, στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Γιώργο Πισσάκη, Νίκο Βαλή και Παναγιώτη Τόγια.

-- Στον Λαύκο στο Νότιο Πήλιο, στην πλατεία, στις 20.30, με προβολή του Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του Κόμματος «Ο δρόμος μας» και χαιρετισμό από τον Αποστόλη Στεργιόπουλο, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

-- Στην Ελασσόνα, με ομιλητή τον Παναγιώτη Κοδέλα, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, τουρνουά πινγκ - πονγκ, παιχνίδι για μαθητές Γυμνασίου και λαϊκό γλέντι.

  • Αύριο, Σάββατο:

-- Στην Καρδίτσα, στο Παυσίλυπο, παιχνίδι για μαθητές.

-- Στο Αργος Ορεστικό Καστοριάς. Θα μιλήσει η Αννέτα Γραμμένου, στέλεχος του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στο Τρανόβαλτο Κοζάνης. Θα μιλήσει ο Γιώργος Ριμπάς, Γραμματέας του ΤΣ Κοζάνης της ΚΝΕ. Ακόμα, προβολή ταινίας, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και λαϊκό γλέντι.

  • Κυριακή 1 Σεπτέμβρη:

-- Στο Αρδάνι Τρικάλων, με συζήτηση για το σχολείο και τις θέσεις της ΚΝΕ με ομιλήτρια την Στέλλα Κριμνιώτη, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, και προβολή βίντεο.

-- Στην Αχαράβη Κέρκυρας, στις 8 μ.μ., με προβολές και συζήτηση με θέμα «Ζωή με δικαιώματα ή ζωή με ευκαιρίες;».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org