Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα κέρδη τους καταστρέφουν τη ζωή μας και το περιβάλλον
  • Δυναμική κινητοποίηση της ΚΝΕ χτες στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας για την καταστροφή στον Αμαζόνιο
  • Ανάλογες παρεμβάσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα αύριο Πέμπτη

Πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί παρέμβαση της ΚΝΕ στην πρεσβεία της Βραζιλίας ενάντια στην τεράστια καταστροφή που εκτυλίσσεται στην περιοχή του Αμαζονίου, με την πυρκαγιά που κατακαίει το τροπικό δάσος για πάνω από 20 μέρες.

«Τα κέρδη τους καταστρέφουν τη ζωή μας και το περιβάλλον! Να τους εμποδίσουμε - Να τους ανατρέψουμε», «Οχι στην "εμπρηστική" πολιτική, το σύστημά τους θέλει ανατροπή», «Ούτε Τραμπ, ούτε Μακρόν, τη λύση θα τη δώσει η πάλη των λαών», είναι μερικά από τα συνθήματα που ανέγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ.

Η παρέμβαση ξεκίνησε με ενημέρωση του λαού και της νεολαίας στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν προς την πρεσβεία της Βραζιλίας, βροντοφωνάζοντας: «Μας καταστρέφουν τη γη και τη ζωή, το σύστημά τους θέλει ανατροπή».

«Τα μέλη της ΚΝΕ δεν μένουν μόνο στη σημερινή κινητοποίηση», τόνισε ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Υπογράμμισε ότι «στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, η ΚΝΕ θα πρωτοστατήσει ώστε να γίνει σημαντική πλευρά του αγώνα της νεολαίας η υπεράσπιση του περιβάλλοντος, στοχεύοντας στον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από το σύστημα της εκμετάλλευσης».

Εξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας
Εξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας
Για την καταστροφική πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον Αμαζόνιο και το τεράστιο οικολογικό έγκλημα που συντελείται, ο Μ. Ραπανάκης σημείωσε ότι αποδεικνύει «ότι ο καπιταλισμός, το σύστημα που ζούμε και το κυνήγι του αμύθητου κέρδους, προκαλεί ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές καταστροφές. Θεωρούμε υπεύθυνη την αντιδραστική κυβέρνηση Μπολσονάρο, η οποία προορίζει φιλέτα γης για εκμετάλλευση από επιχειρηματικούς ομίλους σε αυτή την περιοχή. Κάτι για το οποίο έστρωσαν το έδαφος και οι προηγούμενες σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Θεωρούμε υποκριτική τη στάση της ΕΕ και του G7, οι οποίοι εκτός των άλλων ανταγωνίζονται και για το τι θα γίνει στον Αμαζόνιο και πώς θα αξιοποιηθεί η περιοχή για τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κερδοφορία τους».

Αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν ανάλογες παρεμβάσεις ενημέρωσης από Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, όχι μόνο με αφορμή την πυρκαγιά στον Αμαζόνιο, αλλά αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την εγκληματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ζητήματα πρόληψης και πυροπροστασίας.

Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί, στο προξενείο της Βραζιλίας. Θα ακολουθήσει εξόρμηση - ενημέρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι Οργανώσεις Ιωαννίνων, στις 7 μ.μ., έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι Οργανώσεις Μαγνησίας, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία του Βόλου.

Οι Οργανώσεις Αχαΐας, στις 7 μ.μ., στο κέντρο της Πάτρας.

Οι Οργανώσεις Αιτωλοακαρνανίας, στις 7 μ.μ., στο κέντρο του Αγρινίου.

Οι Οργανώσεις Ξάνθης, στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 7.30 μ.μ.

Οι Οργανώσεις της Εύβοιας θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Εύβοια. Πιο συγκεκριμένα θα επισκεφθούν τα χωριά Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη, Πλατάνα και Σταυρό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ