Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ομαλότητα» η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής

Συνέχεια στην κοροϊδία στο λαό με αιχμή την άρση των capital controls, που ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης προχτές, έδωσε και χτες η κυβέρνηση με τον εκπρόσωπό της, Στ. Πέτσα, να ιεραρχεί πρώτο το θέμα αυτό κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μιλώντας για «αποκατάσταση της ομαλότητας» στην κίνηση κεφαλαίων και της «εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας», για δέσμευση που γίνεται πράξη κ.λπ., προσπερνώντας ότι πρόκειται για μέτρο απ' το οποίο ωφελούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι ο λαός, για τον οποίο τα μνημόνια συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο.

Κατά τα άλλα αναπαράγοντας τα περί ασφάλειας με τα οποία τα κυβερνητικά στελέχη «ντύνουν» την ένταση της καταστολής, υποστήριξε ότι η επιχείρηση στα Εξάρχεια αποσκοπούσε «στην εμπέδωση της ασφάλειας, στα σπίτια, στις δουλειές, στις γειτονιές μας, στις πόλεις και τα χωριά μας» και για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση ενισχύει την Αστυνομία με νέες προσλήψεις και βελτίωση του υλικοτεχνικού της εξοπλισμού.

Μίλησε ακόμα για την έμφαση που η κυβέρνηση δίνει στην ...πολιτική προστασία, τη στιγμή που οι ελλείψεις σε έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας του λαού αλλά και αυτές στην Πυροσβεστική, στη Δασική Υπηρεσία και αλλού είναι κραυγαλέες. Αποσιωπώντας αυτήν την πραγματικότητα ο Στ. Πέτσας μίλησε για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή των πυροσβεστικών δυνάμεων, για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια, για να συμπεράνει, στο φόντο των δεκάδων χιλιάδων καμένων στρεμμάτων δάσους, πως «αποδείχθηκε ότι η δημόσια διοίκηση και ο κρατικός μηχανισμός έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίζουν ακραίες καταστάσεις, φτάνει να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις»!

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε, στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή, στον εξωραϊσμό του νόμου πλέον που ενσωμάτωσε την κοινοτική Οδηγία 680 του 2016 για την υποτιθέμενη Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που στην πραγματικότητα σηματοδοτεί την έναρξη του γενικευμένου φακελώματος του λαού. Ο Στ. Πέτσας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 για τη στήριξη στο αντιδραστικό νομοσχέδιο, χαιρετίζοντας «το πνεύμα συναίνεσης και την εποικοδομητική διαδικασία στη Βουλή»!

Σήμερα, Τετάρτη, συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο για την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τη συζήτηση του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου (βλέπε θέμα σελ. 3) αλλά και του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης, με το οποίο ρυθμίζονται και άλλα θέματα των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Επίσης, θα συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, που χτες συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέπτεται αύριο Πέμπτη 29/8 το Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την Α. Μέρκελ. Την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης ενόψει της ΔΕΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υπουργείο αντιπολίτευσης» πιστό στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις(2023-07-07 00:00:00.0)
Παρουσίαση των νέων αντεργατικών μέτρων που ετοιμάστηκαν κατά παραγγελία του κεφαλαίου(2021-01-22 00:00:00.0)
Προκλητικές δηλώσεις με στόχο τις λαϊκές κινητοποιήσεις(2019-12-18 00:00:00.0)
Προετοιμασία εδάφους εν αναμονή των επόμενων συναντήσεων(2019-09-12 00:00:00.0)
Καβγάς με «φιλοπεριβαλλοντικό» μανδύα(2019-08-27 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα προνόμια, οι φοροαπαλλαγές και το «ζεστό» χρήμα στο κεφάλαιο(2019-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ