Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στην Ικαρία

Με μαζική συμμετοχή του λαού της Ικαρίας και με πλήθος νεολαίας πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 8 Αυγούστου, η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ στο Καραβόσταμο στην Ικαρία.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ντόπιοι αλλά και επισκέπτες του νησιού, έδωσαν δυναμικό «παρών» στην όμορφη εκδήλωση, καθιστώντας την για άλλη μια χρονιά το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στο νησί.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της Γεωργίας Λαρδά, γραμματέα του ΤΣ Ικαρίας της ΚΝΕ. Ακολούθησε αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι από νεανικό ερασιτεχνικό μουσικό σχήμα από τις Ράχες. Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με εικόνες και στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των Οργανώσεων της Ικαρίας στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Καρπενήσι τον περασμένο Ιούλη.

Με το σύνθημα «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη», ανέβηκε στο βήμα για την κεντρική ομιλία ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με κέφι και ζωντάνια, με την ορχήστρα του Βαγγέλη Κορακάκη.

Στο χώρο του Φεστιβάλ, το ενδιαφέρον των επισκεπτών κέντρισε το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ για άλλη μια χρονιά την παράσταση έκλεψαν τα δεκάδες μικρά παιδιά που συμμετείχαν στον Παιδότοπο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ