Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στις Μοίρες Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία και μαθητικό παλμό πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στις Μοίρες, η οποία αποτέλεσε και την πρώτη στάση του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο νομό Ηρακλείου.

Η πλατεία Λ. Κλάδου και φέτος αποτέλεσε σημείο αναφοράς για δεκάδες νέους της περιοχής, που έδωσαν το μαχητικό «παρών», συζήτησαν και προβληματίστηκαν γύρω από την ανατρεπτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, και βέβαια διασκέδασαν με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει με μεράκι μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με σύνθημα «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα... τον Σοσιαλισμό!».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Γιάννη Ζαχαριουδάκη, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Φαιστού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ακολούθησε πολιτική ομιλία από τον Θοδωρή Βασιλάκη, στέλεχος της ΚΝΕ.

Ξεχωριστή νότα στη βραδιά έδωσαν το μαθητικό σχήμα, με τους Μανώλη Κακουλάκη, Ελευθερία Καμπουράκη, Μαρία Ζεινάκη, Τζένη Ζαχαριουδάκη και Μιχαέλα Βολωνάκη, αλλά και οι αδερφές Ελένη και Εύα Καμπουράκη με τις μελωδίες τους. Η εκδήλωση έκλεισε με «άρωμα Κρήτης» από τον μεγάλο καλλιτέχνη Αντώνη Φραγκιαδάκη και το λαούτο του.

Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προφεστιβαλική εκδήλωση στις Αρχάνες, με αφιέρωμα στην Κουβανική Επανάσταση, αλλά και τις κεντρικές εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Ηράκλειο στις 13 - 14 Σεπτέμβρη στο πάρκο Κομμένο Μπεντένι, με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες με τους Γιώργο Μαργαρίτη, Μύρωνα Στρατή, Μιρέλα Πάχου, Μαρία Κώτη και το συγκρότημα «Καραβάνι», και πολλά άλλα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org