Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ο χώρος των φοιτητών στις κεντρικές εκδηλώσεις

Το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ, «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!..." τον Σοσιαλισμό!», ταξιδεύει σε όλη τη χώρα στο δρόμο προς το πλούσιο σε πρόγραμμα κεντρικό τριήμερο της Αθήνας, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον.

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ. Στις 20.30 χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και στη συνέχεια θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φοιτητές θα έχουν τη δική τους σκηνή στο χώρο του Φεστιβάλ. Με ενθουσιασμό και μεράκι οι φοιτητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, ετοιμάζουν τη δική τους σκηνή στο κεντρικό τριήμερο των εκδηλώσεων στην Αθήνα. Η σκηνή θα φιλοξενήσει δεκάδες γνωστούς καλλιτέχνες ενώ μαζί με το χώρο των φοιτητών θα λειτουργεί και φέτος το Εργατικό Στέκι.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αποτελούν κάθε χρόνο τον πρώτο αγωνιστικό σταθμό συζήτησης, προβληματισμού, γνωριμίας της ΚΝΕ με χιλιάδες φοιτητές αλλά και διασκέδασης. Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αλλά και στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα μπορούν να σηματοδοτήσουν τα δικά τους γενναία βήματα στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος σε αγωνιστική, ριζοσπαστική κατεύθυνση, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Αυτήν την ανάγκη εξέφρασαν και οι μαχητικές φοιτητικές κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι ενάντια στην κατάργηση του ασύλου.

Δραστηριότητες για τους πρωτοετείς φοιτητές


Σε αυτό το πλαίσιο, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια προετοιμάζουν το πρόγραμμα, τις δραστηριότητες, τις συζητήσεις, το περιεχόμενο του χώρου των φοιτητών στο 45ο Φεστιβάλ. Στο Φεστιβάλ θα κυκλοφορήσει εμπλουτισμένη και βελτιωμένη η έκδοση της ΚΝΕ για τους πρωτοετείς φοιτητές με τίτλο «Μάθε τα δικαιώματά σου - πάλεψε για αυτά». Πρόκειται για μια ειδική έκδοση που ενημερώνει τους νέους φοιτητές για τα δικαιώματά τους, τους συλλόγους τους, τις διαδικασίες των συλλογικών οργάνων των φοιτητών. Ενα κάλεσμα για κάθε φοιτητή να μη χάσει ούτε λεπτό! Από την πρώτη στιγμή στο νέο ξεκίνημα της ζωής του να σταθεί ανήσυχος, αγωνιστής, πρωτοπόρος στην πορεία κατάκτησης των δικαιωμάτων του στη μόρφωση, στις σπουδές, στη δουλειά και τη ζωή.

Παράλληλα, θα λειτουργεί ειδικός χώρος ηλεκτρονικής ενημέρωσης για ζητήματα που αφορούν τη σχολή τους, τη δράση των φοιτητικών συλλόγων των σχολών όπου έχουν εισαχθεί καθώς και τη δράση και τις διεκδικήσεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

«Εμείς που ερευνούμε για να αλλάξουμε τον κόσμο!»

Ο χώρος του Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μία πρωτότυπη δραστηριότητα με τον τίτλο «Εμείς που ερευνούμε για να αλλάξουμε τον κόσμο!». Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές ή και διδακτορικούς ερευνητές για να παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ τμήμα ή ολόκληρες εργασίες, διπλωματικές ή άλλες ερευνητικές δημοσιεύσεις. Στόχος; Περισσότεροι φοιτητές και με αυτό τον τρόπο να ψάξουν, να μάθουν, να εντρυφήσουν περισσότερο σε επιστημονικά δεδομένα και ανακαλύψεις, να κάνουν υπόθεσή τους την κατάκτηση της γνώσης και της επιστήμης.


Σε αυτήν την υπόθεση θα συμβάλει και η έκδοση «Διάβασε κι αυτό...!», που θα διακινείται στο Φεστιβάλ. Η έκδοση θα περιέχει προτάσεις βιβλίων για κάθε νέο επιστήμονα και για κάθε κατηγορία σχολής (π.χ. κοινωνικές, φυσικές, οικονομικές).

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη

- Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».

- Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης παρουσιάζει τον Τσολιά εν δε Τσόλια Μπαντ.

- Συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο.

Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη

- Συναυλία με το συγκρότημα της «Στροφής».

- Συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή.

- Μεγάλη συναυλία.

Σάββατο 21 Σεπτέμβρη

- Συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

- Συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

- Συναυλία με τον Στάθη Δρογώση και τον Μανώλη Φάμελλο

* Το αναλυτικό πρόγραμμα συζητήσεων, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για τον χώρο των φοιτητών θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ