Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να χορηγηθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους επόπτες Δημόσιας Υγείας

Τη σαφή νομοθέτηση χορήγησης επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας (ΕΔΥ) οι οποίοι στο πλαίσιο της εργασίας τους αντιμετωπίζουν καθημερινά πληθώρα ανθυγιεινών καταστάσεων, μικροβιολογικών, χημικών κλπ. κινδύνων, απαιτεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

Με σχετική ανακοίνωσή του, την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες που πραγματικά «σοκάρουν», από μια ανθυγιεινή εστία στην Αττική που καθαρίστηκε με παρέμβαση Εποπτών Δημόσιας Υγείας, ο Σύλλογος σημειώνει:

«Εικόνες της "διπλανής" πόρτας, δυστυχώς συχνές. Φωτογραφίες που σοκάρουν και αποτυπώνουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας για τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας (ΕΔΥ) που επιθεωρούν, παρεμβαίνουν και εποπτεύουν όλες τις διαδικασίες απομάκρυνσης των απορριμμάτων και καθαρισμού του χώρου.

Αλλη μια ανθυγιεινή εστία στην Αττική καθαρίστηκε με παρέμβαση των συναδέλφων Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου. Χρειάστηκαν πολλές μέρες δουλειάς για να αποκατασταθούν στοιχειωδώς οι συνθήκες και να εκλείψουν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία...

Για αυτή τη δουλειά των ΕΔΥ, όπως και για άλλες παρόμοιες, κυβερνήσεις, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνουν ότι δεν δικαιούνται οι συνάδελφοι ανθυγιεινό επίδομα!

Χρόνια τώρα πατάνε στο φιλότιμο και τη συνείδηση των συναδέλφων και δεν νομοθετούν το αυτονόητο, την ένταξη των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, όπως και άλλων ειδικοτήτων, των κτηνιάτρων κλπ., στους δικαιούχους ανθυγιεινού επιδόματος.

Φτάνει πια! Απαιτούμε τη σαφή νομοθέτηση χορήγησης ανθυγιεινού επιδόματος στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας (ΕΔΥ)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ