Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μεγάλες ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Επανειλημμένες καταγγελίες και παρεμβάσεις από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Λευκάδας, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, με τις τεράστιες ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες, αλλά και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την έλλειψη αναισθησιολόγων, καταγγέλλει με επανειλημμένες ανακοινώσεις και αγωνιστικές παρεμβάσεις του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας.

Οπως έχει επισημάνει εδώ και καιρό, στο νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας αναισθησιολόγος, ο δεύτερος ήταν συμβασιούχος που έληξε η σύμβασή του, ενώ δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να καλυφθούν άμεσα οι δύο κενές οργανικές θέσεις. Ετσι, στο μοναδικό νοσοκομείο του νησιού δεν υπάρχει αναισθησιολογική κάλυψη όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση των επειγόντων παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στη Χειρουργική Κλινική, όπως τεράστιες είναι οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και στις μαίες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου διεκδικεί: Να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο με αναισθησιολόγους, νεφρολόγους και χειρουργούς, ώστε να υπάρχει ασφαλής εφημέρευση, να προχωρήσει η άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του λαού της Λευκάδας και των γύρω περιοχών.

Απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι γνωστά πάνω από ένα χρόνο σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Μέσα στο καλοκαίρι φέτος, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακόμα, η «λύση» που επιλέχθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ είναι «η μετακίνηση αναισθησιολόγων από το Νοσοκομείο "Χατζηκώνστα" Ιωαννίνων, μέχρι να καλυφθεί ο Ιούνης»... Ενα μήνα μετά, επί κυβέρνησης ΝΔ, η διοίκηση του νοσοκομείου, κάνοντας χρήση του άρθρου 41 του νόμου 4058/2012 που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και διατήρησε και επέκτεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έφερε ως πρόταση την πρόσληψη αναισθησιολόγου για ένα μήνα με «μπλοκάκι», καλύπτοντας εφημεριακά μόνο τις μισές μέρες του μήνα...

Τη συγκεκριμένη «λύση» καταψήφισαν στη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απαιτώντας «άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης» και καταγγέλλοντας τις «συμβάσεις δουλείας που τσακίζουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των εργαζομένων και δεν λύνουν τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης υγειονομικών στα νοσοκομεία».

Να σημειωθεί ότι με μια προκλητική ανακοίνωσή του που ακολούθησε, ο βουλευτής της ΝΔ, Αθ. Καββαδάς, επιχείρησε να «αθωώσει» τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για την επικίνδυνη κατάσταση που έχουν διαμορφώσει και στο Νοσοκομείο Λευκάδας, αναφέροντας με πραγματικό θράσος ότι... «καθιστώ υπεύθυνους για τυχόν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία αυτούς που καταψήφισαν την πρόταση προσωρινής κάλυψης της θέσης του αναισθησιολόγου»!

Σε ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» Νοσοκομείου Λευκάδας υπογραμμίζει ότι η εν λόγω «πρόταση» «ούτε το πρόβλημα εφημεριακής κάλυψης του Αναισθησιολογικού Τμήματος λύνει και ταυτόχρονα είναι βαθιά αντεργατική, φέρνει στα νοσοκομεία τον εργασιακό μεσαίωνα».

Απέναντι και στις προκλητικές αιτιάσεις του κυβερνητικού βουλευτή, επισημαίνει: «Το πρόβλημα δεν προέκυψε από κάποιες μη αναμενόμενες αιτίες, αλλά είναι απόρροια των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες άφησαν τα νοσοκομεία της χώρας να λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και κάποια από τα τεράστια κενά τα κάλυπταν ως επί το πλείστον με ελαστικούς εργαζόμενους (...). Στόχος της η ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μισθολογικού κόστους της λειτουργίας των νοσοκομείων, το τσάκισμα κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος και η ακόμα πιο βαθιά εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και η προώθηση του στρατηγικού σχεδίου για νοσοκομεία - επιχειρήσεις».

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απευθυνόμενες στους υγειονομικούς, υπογραμμίζουν: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ανυπόφορη κατάσταση που βιώνουμε θα συνεχιστεί και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο. Και η επίθεση που θα δεχτούμε στα δικαιώματά μας και στα δικαιώματα των ασθενών μας μπορεί να αποτραπεί μόνο με τη μαζική συμμετοχή μας στον οργανωμένο αγώνα και σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις - παρεμβάσεις για την Υγεία(2023-12-20 00:00:00.0)
Χωρίς αναισθησιολόγο ακόμη και τις μέρες εφημερίας(2023-07-14 00:00:00.0)
Στον αγώνα για προσλήψεις οι εργαζόμενοι(2022-09-20 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τις τεράστιες ελλείψεις, ξεσκεπάζουν το παραμύθι περί «θωράκισης του ΕΣΥ»(2020-07-23 00:00:00.0)
Το μαύρο άσπρο κάνει η κυβέρνηση για τα οξυμένα προβλήματα(2020-01-03 00:00:00.0)
Στο κρεβάτι του Προκρούστη η υγεία του λαού(2011-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ