Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
«Σκοτωμοί»

INTIME NEWS

Τον «πολιτικό πολιτισμό» των μετεκλογικών ημερών σχολίαζαν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επιτελεία κατά τις τελετές παράδοσης - παραλαβής και τους «ήπιους τόνους» των πρώτων συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου. Τις προηγούμενες μέρες όμως ήρθε η κοκορομαχία μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση του κ. Πολάκη. Βέβαια, καμιά ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει, οι ψευτοκαβγάδες τους δεν θα τους εμποδίζουν να τα βρίσκουν στα κρίσιμα και τα σημαντικά για το κεφάλαιο. Για παράδειγμα, μια μέρα πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε μαζί με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα τη νομιμοποίηση των άδικων φόρων εις βάρος του λαού. Στις φιέστες στα υπουργεία, όπου δίνονταν προς το κεφάλαιο οι διαβεβαιώσεις πως η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, όλα ήταν μέλι - γάλα. Οταν ψήφιζαν μαζί τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των καπιταλιστών, δεν έτρεχε τίποτα. Οταν όμως χρειάζεται να κρύψουν τις διαφορές τους, τότε οι τόνοι υψώνονται... Επεσε η ζάχαρη στο μέλι και κάτι τρέχει...

Κόντρες για τα ψίχουλα

Διαμαρτυρήθηκε η Θ. Φωτίου, πρώην αν. υπουργός Εργασίας, για την πρόθεση της ΝΔ να δώσει 400 ευρώ με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε μια 4μελή οικογένεια, αφού - όπως είπε - τόσα έπαιρνε και όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Καβγάς, λοιπόν, για το ποιος δίνει τα περισσότερα ή τα λιγότερα ψίχουλα, την ώρα που τα τελευταία χρόνια μαζί ψήφισαν μέτρα που για να στηρίξουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων καταδίκασαν χιλιάδες εργαζόμενους να διαβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η μονιμοποίηση και το μοίρασμα της φτώχειας, τα μέτρα διαχείρισης των πιο ακραίων εκδηλώσεών της, με προϋπόθεση βέβαια ότι χωράνε στο δημοσιονομικό κορσέ των «ματωμένων» πλεονασμάτων, αποτελούν την «κοινωνικά ευαίσθητη» πολιτική της ΝΔ τώρα, του ΣΥΡΙΖΑ πριν.

Απενοχοποίηση...

Πριν μερικές μέρες, το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού ότι η τραγική κατάσταση στο χώρο της Υγείας οφείλεται σε κάποιες ...δυσλειτουργίες και φαινόμενα κακοδιαχείρισης, «τουίταρε» την απόφασή του για «ειδική ομάδα εργασίας (...) ξεκινά σήμερα σειρά επισκέψεων σε νοσοκομεία της χώρας, για τον εντοπισμό δυσλειτουργιών και φαινομένων κακοδιαχείρισης»... Βέβαια, οι τεράστιες περικοπές πόρων, οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κλάδων, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν θεωρούνται ούτε «δυσλειτουργία» ούτε «κακοδιαχείριση». Κι αυτό γιατί είναι οι συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συρρίκνωση του κρατικού κόστους στον τομέα της Υγείας.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org