Τρίτη 30 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στην επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στη Φυλή

Αύριο Τετάρτη 31 Ιούλη, στις 11 το πρωί, στα γραφεία του ΕΣΔΝΑ (Αντερσεν 6 και Μωραΐτη 90)

Σε κινητοποίηση καλούν συνδικάτα και φορείς της Δυτικής Αττικής και του δήμου Φυλής καθώς και ο δήμος Πετρούπολης αύριο, Τετάρτη 31 Ιούλη, στις 11 το πρωί, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΔΝΑ (Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ν. Αττικής) προκειμένου να προχωρήσει στην επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής! Η συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία του ΕΣΔΝΑ (Αντερσεν 6 & Μωραΐτη 90).

Επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές αλλάζουν, τα προβλήματα όμως είναι εδώ! Η κατάσταση με τη χωματερή στη Φυλή έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους κατοίκους στην περιοχή, που βιώνουν άμεσα τις συνέπειες της λειτουργίας της στην υγεία και την ποιότητα της ζωής τους. Σε καμία περίπτωση λύση δεν πρέπει να είναι η δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων, που προκαλούν σοβαρή επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων.

Κανένας δεν μπορεί να παίξει με τις ζωές μας! Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα σχέδιά τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με όλους τους φορείς της Δυτικής Αττικής, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, για τη διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.

- Οχι στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.

- Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

- Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις».

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη να πάρουν μέρος στην αυριανή συγκέντρωση. Στο κάλεσμα αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Προειδοποιούμε για ακόμα μια φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ. Να μην τολμήσουν να φέρουν ως θέμα την επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Φυλής (...) Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στηρίζει τον αγώνα των φορέων της Δυτικής Αθήνας για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με βάση την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των δημοτών και όχι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιλαϊκή διαχείριση των σκουπιδιών(2021-11-18 00:00:00.0)
Στις 5 Ιούνη η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές(2020-05-27 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στις 20 Μάη ενάντια στους σχεδιασμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων(2020-05-15 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στις 20 Μάη ενάντια στους σχεδιασμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων(2020-05-14 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός ενάντια στη νέα χωματερή στη Φυλή(2019-08-30 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής(2018-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ