Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση στις 20 Μάη ενάντια στους σχεδιασμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Τη μέρα που αποσφραγίζονται οι προσφορές για τη νέα χωματερή στη Φυλή

Σε κινητοποίηση στα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), τα οποία βρίσκονται στην οδό Αντερσεν 6, στο Νέο Ψυχικό, καλούν την Τετάρτη 20 Μάη, στις 9 το πρωί, οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας, με κύριο αίτημα να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Σημειώνεται ότι για εκείνη τη μέρα έχει προγραμματιστεί η αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή. Στην κινητοποίηση καλεί και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Οι Συντονιστικές Επιτροπές απαιτούν να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή και να κλείσει τώρα ο υπάρχων ΧΥΤΑ, να αποκατασταθεί η περιοχή, να μετεγκατασταθεί ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Λένε «όχι στο νέο έγκλημα για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό», όπως και σε λατομεία της Αττικής (Μουσαμά, Μελετάνι, «ΤΙΤΑΝ», Σταμέλου και Κυριακού).

Απαιτούν ακόμα να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ, στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, στις σκέψεις για καύση των απορριμμάτων. «ΟΧΙ στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος», αναφέρεται στο κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ