Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Νεφέλες» και σήμερα στην Πάτρα

Μια εντυπωσιακή παράσταση, η οποία αξιοποιεί με εξαιρετικό τρόπο τον πάντα επίκαιρο - σατιρικό λόγο του Αριστοφάνη, την αριστοτεχνική κωμωδία «Νεφέλες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και μετάφραση Γιάννη Αστερή, παρουσιάζει σήμερα Τρίτη στις 21.30 το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη παρουσιάστηκαν στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και μας αφηγούνται την περιπέτεια ενός «καθημερινού ανθρώπου», του Στρεψιάδη, που προσπαθεί να απαλλαγεί από τα χρέη του. Αρχικά, ο Στρεψιάδης προσπαθεί να πείσει τον καλοαναθρεμμένο του γιο, Φειδιππίδη, που είναι και η αιτία των χρεών του, να φοιτήσει στο φροντιστήριο του Σωκράτη, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο γλιτώνοντας από τους δανειστές. Οταν εκείνος αρνείται, αποφασίζει - παρά την ηλικία του - να σπουδάσει ο ίδιος...

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κλίνης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Εμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ