Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να φράξουμε το δρόμο στα σχέδια κλιμάκωσης της αντιασφαλιστικής επίθεσης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Κυρανάκη, σχετικά με την Κοινωνική Ασφάλιση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η κυβερνητική πολιτική στην Κοινωνική Ασφάλιση για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, όπως την περιέγραψε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, ότι δηλαδή το Δημόσιο θα περιορίζεται στην είσπραξη μίας ελάχιστης εισφοράς για μια ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη και δραματικά λιγότερες παροχές υγείας, ενώ η κύρια και η επικουρική ασφάλιση θα ενταχθούν σε κεφαλαιοποιητικά συστήματα, αποτελεί τη συνέχεια, κλιμάκωση και υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νόμος Κατρούγκαλου χώρισε την κύρια σύνταξη σε εθνική και ανταποδοτική, ενώ προώθησε και τα επαγγελματικά ταμεία στην επικουρική ασφάλιση, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στα κεφαλαιοποιητικά συστήματα που θέλει να αναπτύξει η ΝΔ.

Οι εργαζόμενοι να επαγρυπνούν όχι μόνο για να φράξουν το δρόμο σε τέτοια σχέδια, αλλά και να διεκδικήσουν: Εξω οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ