Παρασκευή 12 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Ο Νετανιάχου υπόσχεται τη διατήρηση όλων των κλεμμένων Παλαιστινιακών εδαφών για εποικισμούς

Οι ισραηλινοί εποικισμοί συνεχίζουν να καταπατούν Παλαιστινιακή γη στη Δυτική Οχθη

Copyright 2016 The Associated

Οι ισραηλινοί εποικισμοί συνεχίζουν να καταπατούν Παλαιστινιακή γη στη Δυτική Οχθη
Τη διαβεβαίωση ότι ούτε ένας εποικισμός στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Οχθη δεν πρόκειται να διαλυθεί έδωσε την Τετάρτη ο αντιδραστικός πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με το βλέμμα και στο εκλογικό του κοινό, ενόψει των βουλευτικών εκλογών φέτος τον Σεπτέμβρη. Μιλώντας στον εποικισμό Ρεβάβα στη Δυτική Οχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ επί 50 χρόνια και πλέον, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψουμε να κατεδαφιστεί κανένας οικισμός στο πλαίσιο του οποιουδήποτε σχεδίου ειρήνης» και πρόσθεσε προκλητικά: «Εξάλλου, δεν κάνω διάκριση μεταξύ συγκροτημάτων οικισμών και απομονωμένων οικισμών. Αυτοί οι τόποι είναι ισραηλινοί κατά τη δική μου άποψη».

Τους τελευταίους μήνες, διαρροές σε ΜΜΕ της χώρας έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο παραχωρήσεων από πλευράς Ισραήλ, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να προχωρήσει το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο, το οικονομικό σκέλος του οποίου έχει ήδη παρουσιαστεί, ενώ το οικονομικό αναμένεται μετά τις εκλογές. Το σχέδιο αυτό, που αποτελεί προσπάθεια εξαγοράς των Παλαιστινίων με επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων σε περίοδο 10 χρόνων, που διατηρεί ακέραια τα τετελεσμένα της ισραηλινής κατοχής, απορρίφθηκε από σύσσωμη την παλαιστινιακή ηγεσία, αλλά κυρίως από τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη και βιώσιμη πατρίδα στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και επιστροφή στις εστίες τους των εκατομμυρίων προσφύγων σε γειτονικές χώρες.

Η σταδιακή κλοπή της Παλαιστινιακής γης έχει οδηγήσει στην ανέγερση του τείχους χιλιομέτρων που «προστατεύει» τους εποικισμούς που έχουν διασπαρεί σε πολλές περιοχές και υπολογίζεται ότι οι έποικοι ξεπερνούν τις 600.000.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ