Παρασκευή 12 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
Συνεχίζουν την επίσχεση οι απλήρωτοι συμβασιούχοι

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι απλήρωτοι συμβασιούχοι που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Μετσόβου, μέσω του προγράμματος εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής (ΕΣΠΑ).

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων, «οι προθέσεις για εξόφληση των εργαζομένων που έδωσε η δημοτική αρχή, δεν πληρώνουν κανένα λογαριασμό, δεν λύνουν τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».

Την Τετάρτη 10/7 ο Σύλλογος έκανε επίσης παρέμβαση στη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, διαμαρτυρόμενος για τη διακοπή της υδροδότησης στο σπίτι μιας από τις εργαζόμενες. «Το νερό επανασυνδέθηκε και έγινε δεκτό το αίτημα για διακανονισμό, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να τηρηθεί ο διακανονισμός, αφού οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι», σημειώνει.

Επισημαίνει ακόμα ότι η στάση της δημοτικής αρχής έχει ως αποτέλεσμα «να υπολειτουργούν τόσο ο βρεφικός σταθμός του Μετσόβου όσο και ο παιδικός σταθμός της Χρυσοβίτσας».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων ξεκαθαρίζει πως «θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, να αγωνίζεται μαζί τους ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να ομαλοποιηθεί από εδώ και μπρος η μισθοδοσία τους, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για να πληρούνται οι αναλογίες παιδιών - παιδαγωγών, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσει η ομηρία των συμβάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ