Παρασκευή 12 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα πάλης για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων

Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα να συνεχίσουν τον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή τις μεθοδεύσεις του ΣΕΒ και την υποκριτική αντιπαράθεση που στήνεται γύρω από αυτές.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«Οι προκλητικές μεθοδεύσεις του ΣΕΒ - που σαν Γενικός Διευθυντής του είχε διαπρέψει ο σημερινός υφυπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ, Α. Σκέρτσος - αξιοποιούν το νομοθετικό πλαίσιο που του παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα το νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, για να κρατάει στο γύψο μισθούς και μεροκάματα και να βάζει εμπόδια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Διαμορφώνοντας έτσι τους μισθούς με βάσει τα "θέλω" του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτοί που σήμερα διαγκωνίζονται και τους πήρε ο πόνος δήθεν για τα εργατικά δικαιώματα, συγκεκριμένα για τις τριετίες των εργαζομένων, για μια ακόμη φορά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, όταν ήταν στην κυβέρνηση εφάρμοσε το νόμο Βρούτση, κρατώντας παγωμένες τις τριετίες.

Ο νόμος Βρούτση έγινε νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου.

Ολοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, καταψήφισαν την πρόταση νόμου των 536 Συνδικάτων που επανέφερε τις ΣΣΕ, τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, τις τριετίες κ.λπ., που καταργούσε τον άθλιο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις ΣΣΕ, για τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, στα μεροκάματα, για την κατάργηση όλων των άθλιων αντεργατικών νόμων που βάζουν εμπόδια και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ