Τετάρτη 10 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΣΑΚΕ
Παραμονή για το Λαύριο, Α2 για τον Ολυμπιακό

Την παραμονή του Λαυρίου στην Βasket League αποφάσισε κατά πλειοψηφία ο ΕΣΑΚΕ

Eurokinissi

Την παραμονή του Λαυρίου στην Βasket League αποφάσισε κατά πλειοψηφία ο ΕΣΑΚΕ
H παραμονή του Λαυρίου στην Basket League και ο επίσημος πλέον υποβιβασμός του Ολυμπιακού στην Α2 είναι τα κύρια αποτελέσματα της χτεσινής έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ με βασικό θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας για τη σεζόν 2018/19. Η βαθμολογία επικυρώθηκε και ο ΕΣΑΚΕ με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι βάσει αγωνιστικών κριτηρίων υποβιβάζονται ο Κολοσσός Ρόδου, ως τελευταίος της βαθμολογίας, και ο Ολυμπιακός, βάσει της ποινής που του επιβλήθηκε για την αποχή του από αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας και κατά της ποινής του υποβιβασμού, χωρίς όμως να δικαιωθεί.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκε και η περίπτωση του Λαυρίου, για το οποίο κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η παραμονή του στην κατηγορία, με ψήφους 10 υπέρ και 2 λευκά. Θυμίζουμε ότι το Λαύριο τερμάτισε στη 13η και προτελευταία θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018/19, κάτι που σήμαινε τον υποβιβασμό του. Κατέθεσε όμως ένσταση κατά του κύρους της τελευταίας αγωνιστικής, εξαιτίας της αποχής του Παναθηναϊκού από τον αγώνα με την Κύμη (ως ένδειξη διαμαρτυρίας για ζητήματα που αφορούσαν τη διαμάχη του με τον Ολυμπιακό). Ο αγώνας κατακυρώθηκε στην ομάδα της Εύβοιας με σκορ 20-0, ρίχνοντας το Λαύριο στην Α2 μέχρι και τη χτεσινή δικαίωσή του.

Και ο Κολοσσός όμως θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, αφού έχει έρθει σε συμφωνία για συγχώνευση με τον Χολαργό (ο οποίος τερμάτισε 7ος στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν) και μετακόμιση της ομάδας της Αθήνας στη Ρόδο.

Κατά τ' άλλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πλαίσιο στόχων για την επόμενη διετία (2019 - 2021) ενόψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 23 Ιούλη.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι για άλλη μια ακόμη φορά δεν παρέστη στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ