Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Συνεχίζουν την κοκορομαχία οι «αιώνιοι»

Συνέχεια στην επικίνδυνη αντιπαράθεση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με αφορμή τη διαιτησία δόθηκε χτες στη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, και μπροστά στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο ΣΕΦ για την Basket League (16/3) όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Θυμίζουμε ότι ο νέος κύκλος της αντιπαράθεσης των «αιωνίων» έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές βδομάδες μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, και στη χτεσινή συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων συνέχισαν στους ίδιους οξυμένους τόνους, ανταλλάσσοντας ειρωνείες και προσβολές.

Η πλευρά του Ολυμπιακού επανέλαβε την τοποθέτησή της ότι χωρίς τον ορισμό ξένων διαιτητών στο προσεχές ντέρμπι δεν πρόκειται να αγωνιστεί. Να σημειωθεί ότι σε τέτοια περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με υποβιβασμό, καθώς είναι υπότροποι μετά το περιστατικό στο ΟΑΚΑ, για το οποίο έχουν ήδη τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών και έχουν ασκήσει έφεση.

Ο δε εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνει ό,τι προβλέπει το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ, δηλαδή να οριστούν Ελληνες διαιτητές κανονικά, και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «εγωιστική συμπεριφορά» του Ολυμπιακού.

Τη δυσαρέσκειά τους για τις φετινές διαιτησίες στην Basket League εξέφρασαν στη χτεσινή συνεδρίαση και άλλοι σύλλογοι, όπως η Κύμη, ο Αρης και ο Προμηθέας Πάτρας, με τον Αρη μάλιστα να προτείνει τη δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής διαιτησίας. Τέλος, ο εκπρόσωπος της Α2 έκανε λόγο για χρηματισμό διαιτητών και σχέσεις τους με ομάδες, τα οποία φαινόμενα όμως - συνέχισε - κανείς δεν τολμά να καταγγείλει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ