Τρίτη 9 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
18.000 απολύσεις ανακοίνωσε η «Deutsche Bank»

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η κορυφαία γερμανική τράπεζα «Deutsche Bank» ανακοίνωσε την Κυριακή την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας έως το 2022, στο πλαίσιο μιας σαρωτικής αναδιάρθρωσης ύψους 7,4 δισ. ευρώ, με στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας της. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1 στους 5 υπαλλήλους της τράπεζας ανά τον κόσμο θα χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας του ανταγωνισμού των ομίλων του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ είχε ανακοινώσει μια ευρεία αναδιάρθρωση τον Μάη, όταν υποσχέθηκε στους μετόχους «σκληρές περικοπές» στην επενδυτική τράπεζα. Η «υπόσχεση» ήρθε αφότου απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για συγχώνευση της «Deutsche Bank» με την ανταγωνίστριά της, επίσης γερμανική «Commerzbank».

Η «Deutsche Bank» αναδιαρθρώνεται με στόχο μέχρι το 2022 τα έσοδά της να αυξηθούν κατά 2 δισ. ευρώ, το δε εργασιακό και λειτουργικό «κόστος» να μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ. Ηδη ξεκίνησαν οι απολύσεις, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, όπου ο τραπεζικός και επενδυτικός όμιλος απασχολεί περίπου 20.000 εργαζόμενους, και στο Λονδίνο, ενώ τα γραφεία σε Νέα Υόρκη και Τόκιο αναμένεται επίσης να επηρεαστούν πολύ από τις μαζικές περικοπές προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ