Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαίρι για τα παιδιά στο Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές. Με τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Φέτος, τα παιδιά 6 - 8 ετών θα έρθουν σε επαφή με τη νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», η οποία θα συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί φίλοι θα περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση με την καθοδήγηση αρχαιολόγου και θα παρατηρήσουν από κοντά τα αντικείμενα που σχετίζονται με τις διαφορετικές εκφράσεις της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για την ομορφιά στις αρχαίες κοινωνίες και θα αποκαλύψουν μέσα από τις παραστάσεις των αγγείων τους αρχαίους μύθους που μιλούν για αυτήν. Τέλος, με τη βοήθεια της ζωγράφου του Μουσείου θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι.

Για πρώτη φορά, επίσης, παιδιά 8 - 12 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο δημιουργικής γραφής, που θα συντονίσει η συγγραφέας Ευαγγελία Στρατή σε συνεργασία με αρχαιολόγο του Μουσείου, και να εμπνευστούν τις δικές τους παραμυθένιες ιστορίες για την προϊστορική πόλη που βρέθηκε στο Ακρωτήρι της Θήρας. Υστερα από μία σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τα αντικείμενα που οι προϊστορικοί κάτοικοι χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους πριν από τη μεγάλη καταστροφή από την έκρηξη του ηφαιστείου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι.

Μέρες και ώρες διεξαγωγής:

Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιούλη, 11.00 - 12.30: Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Η ωραία Μυκηναία» (6 - 8 ετών).

Δευτέρα 15 και Πέμπτη 18 Ιούλη, 11.00 - 12.30: Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Μυρίζει τριαντάφυλλο στο Μυκηναϊκό Παλάτι» (6 - 8 ετών).

Τετάρτη 17 Ιούλη, 11.00 - 13.00: Εργαστήριο δημιουργικής γραφής «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πόλη...».

Ολες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2132144800 και 2132144889.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org