Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης

Την Τρίτη 9 Ιούλη το Μουσείο Ακρόπολης ξεκινά νέο κύκλο παρουσιάσεων με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης». Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή, που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Πρόκειται για ανεσκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ. με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς με διάρκεια ζωής από τα Κλασικά έως τα Βυζαντινά χρόνια.

Να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, να κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 13.00.

Οι εγγραφές γίνονται τις μέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Μπορούν να συμμετάσχουν 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org