Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ο δρόμος της κατάκτησης των δικαιωμάτων μας περνάει από την οργάνωση της πάλης σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική»

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Λυρικής της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος, που σε σύσκεψη που κάλεσε με τα σωματεία της Λυρικής για υπογραφή ΣΣΕ, αποδέχτηκε πλήρως «το δεδομένο» του ενιαίου μισθολογίου για το σύνολο των εργαζομένων, ως τη μόνη ρεαλιστική λύση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης, ανάμεσα σε άλλα:

«Να αναρωτηθούμε τι είναι ρεαλιστικό σήμερα. Να περνάμε όλη μας τη μέρα στη Λυρική, για πρόβες πρωί και απόγευμα και να ελπίζουμε σε μερικά ψίχουλα με τη μορφή διατακτικών ή να διεκδικήσουμε ΣΣΕ για το σύνολο των εργαζομένων στη Λυρική με βάση τη σύμβαση του 2008; Με ενιαία δικαιώματα για τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν είναι μόνιμοι ή συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου. Με διεκδικήσεις για τη μονιμοποίησή τους και για κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να αναρωτηθούμε. Είναι ρεαλιστικό σήμερα να ακολουθήσουμε τις προτάσεις μιας ξοφλημένης διοίκησης στην ΠΟΘΑ που καλεί σε ταύτιση με τις απόψεις του ΣΕΒ και του προέδρου της ΝΔ για εφαρμογή των μνημονίων σε όλα τα επίπεδα; Να παλέψουμε με τις δυνάμεις αυτές που καλούν σε υποταγή και τη βαφτίζουν "επαναστατική πράξη", προτού έρθει ο μπαμπούλας της ΝΔ; (...)

Ο δρόμος της κατάκτησης των δικαιωμάτων μας περνάει από την οργάνωση της πάλης σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, σε σύγκρουση με την εργοδοσία, σε σύγκρουση με όσους μας καλούν σε υποταγή στο όνομα του ρεαλισμού. Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στη Λυρική, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική των αστικών κομμάτων μέσα και έξω από τη Βουλή. Για έναν αγώνα που δίνουμε με αξιοπρέπεια, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για έναν αγώνα κόντρα στο ρεύμα της υποταγής, για να είμαστε πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι να αντιπαλέψουμε και την επόμενη κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπορευτούν μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα και με την ψήφο τους στις 7 Ιούλη. Η μόνη ψήφος που την επόμενη μέρα θα κατατεθεί στους αγώνες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαντάμε με την ενότητα των εργαζομένων όλου του κλάδου(15/2/2020)
«Συνεχίζουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις σε όλους τους χώρους στο Θέαμα - Ακρόαμα»(12/6/2019)
Εκβιασμοί για υπογραφή ατομικών συμβάσεων(3/3/2011)
Να πάρουν απάντηση στις 23 του μήνα(3/2/2011)
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις των συνδικάτων(23/8/2003)
"ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ" ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ(28/3/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org