Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με βραδιά φλαμένκο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Στεκιού

Ολοκληρώθηκαν για φέτος οι εκδηλώσεις του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, με μια υπέροχη βραδιά φλαμένκο το περασμένο Σάββατο.

Η αυλή γέμισε ασφυκτικά με κόσμο, ακόμα και στη σκάλα και τους εξώστες, που ήρθε να παρακολουθήσει τον ιδιαίτερο αυτό χορό από την παράδοση της Ισπανίας. Το φλαμένκο έχει αναφορές στην τσιγγάνικη, στην ανδαλουσιανή και στην αραβική κουλτούρα. Κυρίως περιγράφει τις δυσκολίες του λαού, αλλά και τις χαρές, τις λύπες του, συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις της ζωής του, τον έρωτα, το θάνατο. Λειτουργεί με τον αυτοσχεδιασμό, τα ρυθμικά μέρη που χτίζονται με τα παλαμάκια, τα χτυπήματα του τακουνιού, τις κλακέτες και τον ζωντανό «διάλογο» της κιθάρας με τη φωνή και το χορό.

Στην αρχή το κοινό παρακολούθησε χορογραφία από την ομάδα φλαμένκο του Στεκιού, που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά μαθήματα και δούλεψε με δασκάλα την Βάσια Κατσιγιάννη. Ακολούθησε παράσταση από επαγγελματίες χορευτές, που μάγεψαν και παρέσυραν το κοινό.

Στην κιθάρα ήταν ο Γιώργος Ντινάκος και στη φωνή η Μαρία Βασιλοπούλου. Χόρεψαν οι Λία Ντινάκου, Κωνσταντίνα Συμιανάκη, Χριστίνα Γκαϊνά και Βάσια Κατσιγιάννη.

Το Στέκι θα παραμείνει ανοιχτό τον Ιούλη για πρόβες, συναντήσεις κ.λπ. Η οργανωμένη του δραστηριότητα θα ξεκινήσει ξανά μετά το καλοκαίρι, με νέα μαθήματα, εκδηλώσεις και συναυλίες. Οποιος ενδιαφέρεται για πληροφορίες, πρόβες και δηλώσεις συμμετοχής στα μαθήματα να απευθύνεται στο τηλέφωνο 210 8823 674.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ