Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τραβιάτα» η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή της Λυρικής

Στις 27, 28, 30 και 31 Ιούλη στο Ηρώδειο θα παρουσιαστεί η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μίας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν από το θάνατο της κοπέλας.

Η πρεμιέρα της «Τραβιάτας» στις 6/3/1853 στο «Τεάτρο Φενίτσε» της Βενετίας αναφέρεται συχνά ως μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στην ιστορία της όπερας. «Η "Τραβιάτα" ήταν ένα φιάσκο, μην ψάχνεις να βρεις δικαιολογία, απλώς έτσι είναι», έγραφε την επομένη κιόλας, στις 7/6/1853, ο Βέρντι στον εκδότη του, Τίτο Ρικόρντι. Ενάμιση αιώνα αργότερα, το αριστούργημα του Βέρντι αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του ρεπερτορίου, με εκατοντάδες παραστάσεις κάθε χρόνο στις όπερες όλου του κόσμου και με χιλιάδες θεατών να τις παρακολουθούν.

Για τη νέα μεγάλη παραγωγή της «Τραβιάτας», η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει εξασφαλίσει καταξιωμένους Ελληνες και ξένους πρωταγωνιστές. Συμμετέχει η Ορχήστρα, η Χορωδία και το Μπαλέτο της ΕΛΣ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org