Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Εκτεταμένα επεισόδια σε αντιρωσική διαδήλωση

ΤΙΦΛΙΔΑ.--

Εκτεταμένα επεισόδια με εκατοντάδες τραυματίες σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, όταν χιλιάδες διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο και σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο. Αφορμή στάθηκαν η συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία (ΔΣΟ) και η ομιλία του επικεφαλής της, Σεργκέι Γκαβρίλοφ, ο οποίος απευθύνθηκε στους βουλευτές στα Ρωσικά, από την έδρα του προέδρου του γεωργιανού Κοινοβουλίου.

Σε μια περίοδο που εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για προσέγγιση της Γεωργίας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης, κρατούσαν σημαίες της Γεωργίας και της ΕΕ και πλακάτ όπου αναγραφόταν «Η Ρωσία είναι κατακτητής», εξαιτίας της σύνδεσης της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας με τη Ρωσία. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου παραιτήθηκε.

Μέρος της αντιπολίτευσης προφανώς χρησιμοποίησε τη ΔΣΟ για να προκαλέσει αναταραχές και να ανακοπεί η πορεία ομαλοποίησης των σχέσεων Ρωσίας - Γεωργίας, σχολίασε το ρωσικό ΥΠΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ