Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
2οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ελληνικές φιλοδοξίες με το βλέμμα στο Τόκιο

Η παρουσία της Ολυμπιονίκη στη σκοποβολή, Αννας Κορακάκη, δεσπόζει στην ελληνική αποστολή για τους Αγώνες του Μινσκ

Eurokinissi

Η παρουσία της Ολυμπιονίκη στη σκοποβολή, Αννας Κορακάκη, δεσπόζει στην ελληνική αποστολή για τους Αγώνες του Μινσκ
Με υψηλές φιλοδοξίες διάκρισης και πολυπληθή ομάδα θα εμφανιστεί η Ελλάδα στους φετινούς 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Μινσκ της Λευκορωσίας από 21 μέχρι 30 Ιούνη. Η διοργάνωση τελεί υπό την ευθύνη των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, αποτελεί μικρογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων (αλλά με αρκετές διαφορές ως προς τα αθλήματα) και για πρώτη φορά διεξήχθη τέσσερα χρόνια πριν, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Φέτος στο Μινσκ αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 4.000 αθλητές από 50 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Και αυτή η διοργάνωση δεν ξεφεύγει από το πνεύμα της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, αποτελώντας ένα ακόμα προϊόν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αθλητισμού, όπου πρωτεύοντα ρόλο παίζουν τα κέρδη των πολυεθνικών και των χορηγών. Πολύ πριν από την πρώτη διεξαγωγή στο Μπακού, μάλιστα, το νέο πείραμα αποτέλεσε αντικείμενο ανταγωνισμού ανάμεσα σε αρκετές ισχυρές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες δημοφιλών αθλημάτων (στίβος, υγρός στίβος, κωπηλασία κ.λπ.), που είτε απέχουν είτε επιλέγουν την υποβαθμισμένη συμμετοχή. Οπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2015, έτσι και φέτος η λύση προκειμένου να παραμείνει υψηλά το ενδιαφέρον δόθηκε με την εξασφάλιση σε ορισμένα αθλήματα της απευθείας πρόκρισης στο Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.


Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει 15 αθλήματα: Τοξοβολία, στίβος, μπάντμιντον, μπάσκετ (3x3), ποδόσφαιρο στην άμμο, μποξ, κανό, ποδηλασία, ενόργανη γυμναστική, τζούντο, καράτε, σκοποβολή, πινγκ πονγκ, πάλη και πολεμική τέχνη σάμπο.

Ελληνική αποστολή: Στόχος τα Ολυμπιακά εισιτήρια

Την ελληνική αποστολή συγκροτούν 65 άτομα: 38 αθλητές και 27 αθλήτριες. Πιο σημαντικές θεωρούνται οι συμμετοχές στα αθλήματα που δίνουν απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ετσι, τα φώτα αναμένεται να πέσουν στις προσπάθειες της Ολυμπιονίκη του Ρίο Αννας Κορακάκη στην σκοποβολή, του Παναγιώτη Γκιώνη στην επιτραπέζια αντισφαίριση, της Ελένης Χατζηλιάδου στο καράτε και των Στέφανου Δήμοπουλου, Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη και Παναγιώτη Αντωνίου στο καγιάκ. Να σημειωθεί επίσης ότι η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση και στα τρία Ολυμπιακά αθλήματα της γυμναστικής (ενόργανη, ρυθμική, τραμπολίνο), με τέσσερις αθλητές και αθλήτριες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ