Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα αναβολή για τη δίκη των δύο φοιτητών

Μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς έστειλαν οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα σωματεία

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Δικαστήρια
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Δικαστήρια
Νέα αναβολή για τις 7 Νοέμβρη 2019 πήρε η προγραμματισμένη για χτες δίκη των δύο φοιτητών που σέρνονται στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση φοιτητών και εργαζομένων στις 16 Απρίλη 2018.

Από νωρίς το πρωί στο χώρο έξω από το κτίριο 7 των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι από τους δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, με πανό όπου αναγράφονταν «Αλληλεγγύη στους δύο φοιτητές - Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες», δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους συμφοιτητές τους, αλλά και εκπρόσωποι σωματείων από τους χώρους των ναυτεργατών, του επισιτισμού, των αστικών συγκοινωνιών, των αερομεταφορών κ.α. και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους μετά την ανακοίνωση της αναβολής της δίκης, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, τόνισε: «Σήμερα παρευρεθήκαμε εδώ ζητώντας να γίνει η δίκη για να αποκαλυφθεί το άδικο κατηγορητήριο κατά των συναδέλφων μας φοιτητών στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν. Για άλλη μια φορά οι μάρτυρες κατηγορίας, οι τρεις αστυνομικοί οι οποίοι έχουν καταθέσει, δεν εμφανίστηκαν γιατί ...αρρώστησαν και οι τρεις ταυτόχρονα.


Φαίνεται δηλαδή η πρόθεση της κυβέρνησης να μη γίνει αυτή η δίκη, να μην αποκαλυφθεί το σαθρό κατηγορητήριο με το οποίο κατηγορούνται άδικα συνάδελφοί μας φοιτητές, οι οποίοι, με άλλους φοιτητές, με εργαζόμενους, με συνδικαλιστές, πρωτοστάτησαν σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ενάντια στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικανούς. Μια κινητοποίηση η οποία είχε ιδιαίτερη αξία, θυμίζοντας μόνο το γεγονός ότι την επόμενη μέρα ο ίδιος ο πρεσβευτής, ο Πάιατ, πήγε να επιθεωρήσει το άγαλμα του Τρούμαν και να επιδείξει ότι η θέση των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ εδραιώνεται ακόμα περισσότερο στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν ήταν μια κίνηση τυχαία. Υποδηλώνει την ευθυγραμμισμένη πολιτική της κυβέρνησης στις επιδιώξεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο να το επιβεβαιώνουν. Ο λαός μας δεν πρόκειται να τους δώσει συγχωροχάρτι. Θα είμαστε στους δρόμους του αγώνα καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλισμό των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Παρόντες χτες στα δικαστήρια ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν δυνατά το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ