Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο Πέμπτη η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν

Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 8.30 π.μ. καλούν το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και η ΕΕΔΥΕ

Από το άγριο χτύπημα των ΜΑΤ στη φοιτητική κινητοποίηση τον Απρίλη του 2018

Eurokinissi

Από το άγριο χτύπημα των ΜΑΤ στη φοιτητική κινητοποίηση τον Απρίλη του 2018
Αύριο Πέμπτη διεξάγεται η δίκη των δύο αγωνιστών φοιτητών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16/4/2018.

Θυμίζουμε ότι η μαζική αυτή κινητοποίηση, με αφορμή την επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία και τη συμμετοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, είχε χτυπηθεί άγρια από τα ΜΑΤ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιστρατευτεί για την «προστασία» του αγάλματος του μακελάρη Προέδρου των ΗΠΑ, Χ. Τρούμαν, το οποίο οι διαδηλωτές επιχείρησαν συμβολικά να αποκαθηλώσουν. Μια επιχείρηση καταστολής που, εκτός από ανοιγμένα κεφάλια φοιτητών, περιλάμβανε και τη σύλληψη των δύο διαδηλωτών οι οποίοι δικάζονται αύριο στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, με απαράδεκτες και αστήρικτες κατηγορίες.

Θυμίζουμε ότι την επομένη της κινητοποίησης ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, είχε πραγματοποιήσει επιτόπου «επιθεώρηση» στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν και ποζάροντας καμαρωτός στο σημείο όπου λίγες ώρες πριν μάτωναν οι φοιτητές, δήλωνε: «Πέρασα να ελέγξω το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, ένα σύμβολο της συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ - Ελλάδας και μία υπενθύμιση για τη γενναιοδωρία του αμερικανικού λαού στη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της Ελλάδας»...

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες!

Κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαχητική απάντηση, με συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 9 π.μ. στο κτίριο 7 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, απευθύνει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας: «Με τα γνωστά κατασκευασμένα κατηγορητήρια που παραγγέλλει η πρεσβεία των ΗΠΑ, η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας τη δουλειά που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει όσους αντιπαλεύουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών. Γι' αυτό στοχοποιούν τη λαϊκή αντίσταση και διώκουν όσους αγωνίζονται με συλλήψεις, δίκες και διώξεις. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Σε μαζική κινητοποίηση καλούν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, απαιτώντας να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών και καλώντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να σταθούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους, να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας.

Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΕΕΔΥΕ, τονίζοντας στο κάλεσμά της ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με τη στήριξη των αστικών κομμάτων, εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε ένα απέραντο ορμητήριο, αλλά την ίδια στιγμή και σε μαγνήτη επιθέσεων (...) Την ίδια στιγμή εντείνει την καταστολή απέναντι στο λαϊκό κίνημα, προκειμένου να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μπροστά σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για το λαό μας. Αυτό αποδείχθηκε από την επίθεση των ΜΑΤ στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16 Απρίλη 2018, όπως επίσης από την επίθεση στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο ενάντια στην ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας στις 5 Οκτώβρη 2019».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ