Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ τονίζει πως η δασκάλα είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα το δικαίωμα που έχει κάθε παιδί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή θρησκείας, να μορφωθεί και να πάει σχολείο. «Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα το γεγονός. Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι ούτε η συγκεκριμένη συναδέλφισσα είναι μόνη, ούτε όποιος άλλος συνάδελφος βρεθεί σε παρόμοια θέση: Παρ' όλο που η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους του νησιού», τονίζεται ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση, στην οποία το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ σημειώνει επίσης: «Τα σχολεία πρέπει να θωρακιστούν από αντιλήψεις και πράξεις που παραβιάζουν τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Πρέπει, επίσης, όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι μαθητές των σχολείων μας να απομονώσουν αυτούς που θέλουν να σέρνουν σε δικαστήρια όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτά, όποιον δηλαδή έχει διαφορετική άποψη απ' τη δική τους.
Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την απάνθρωπη πολιτική που ασκούσαν και ασκούν και σήμερα για το Μεταναστευτικό. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους δασκάλους καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους είτε με νομικούς είτε με άλλους τρόπους», αναφέρεται.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου δηλώνει πως η συγκεκριμένη αδιανόητη ενέργεια «στόχο έχει να τρομοκρατήσει όχι μόνο την συγκεκριμένη συναδέλφισσα, αλλά κάθε αγωνιστή και όλο το μαζικό κίνημα που βρίσκεται στο πλευρό της και αγωνίζεται για να μπορέσουν όλα τα παιδιά - θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων - να πάνε στο σχολείο και να μορφωθούν.
Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, γλώσσας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα ξεχωρίζει», αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία το ΕΚ Σάμου εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην εκπαιδευτικό και καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, όλους τους μαζικούς φορείς της Σάμου, όλο τον λαό των νησιών να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο τη διακοπή της.