Πέμπτη 6 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ο σκοπός του κεφαλαίου «αγιάζει» διλήμματα, εκβιασμούς και ψέματα

Eurokinissi

Με κλιμάκωση της ρητορικής των εκβιαστικών διλημμάτων, υπεράσπιση του αντιλαϊκού του έργου και καλλιέργεια φρούδων προσδοκιών για το μέλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται στη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Αύριο Παρασκευή, ενδέχεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια, εφόσον ολοκληρωθεί έως τότε η συγκρότησή τους, ενώ τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την προκήρυξη των εκλογών.

Τον τόνο της προεκλογικής εκστρατείας έδωσε η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης, όπου κάνει να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο για τα αντιλαϊκά «έργα και ημέρες» της κυβέρνησης, που ανάμεσα στα άλλα έγιναν ο «καλύτερος χορηγός» για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο έδαφος αυτής της παραποίησης της πραγματικότητας, ανακύκλωσε όλα τα κάλπικα διλήμματα, καλώντας το λαό να επιλέξει στην επόμενη κάλπη ανάμεσα στο δήθεν «προοδευτικό σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ και στο «σχέδιο πισωγυρίσματος της χώρας» που έχει η ΝΔ, κρύβοντας ότι μοιράζεται με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ το ίδιο αντιλαϊκό «σχέδιο» του κεφαλαίου, που αποτελεί άλλωστε και τη βάση μεταξύ τους συνεργασιών, με τον πρωθυπουργό να μην αποκλείει μελλοντικά ακόμα και μια συγκυβέρνηση με τη δεξιά, αν το απαιτήσουν οι ανάγκες της αστικής τάξης, και σε κάθε περίπτωση δηλώνοντας τη «διαθεσιμότητα» του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει ξανά το τιμόνι της αστικής διαχείρισης.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Πρακτορείο», παραδέχτηκε ότι η τακτική βομβαρδισμού του λαού με ψεύτικα διλήμματα θα απογειωθεί τις επόμενες μέρες, δηλώνοντας πως «τα χαρακτηριστικά της πολιτικής μάχης των εθνικών εκλογών είναι τέτοια που θα κάνουν πιο εμφανή τα πραγματικά διλήμματα» και πως «η κρισιμότητα αυτής της εκλογικής μάχης βάζει πλέον τον καθέναν προ των ευθυνών του».

Ταυτόχρονα, και αυτός, δείχνοντας την κάλπικη «αυτοκριτική» που τάχα κάνει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν «εξήγησε» τάχα στο λαό το «θεάρεστο» έργο της, παρουσίασε προκλητικά το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε να προστεθεί στα δυο προηγούμενα, με μια ...σταγόνα που «καμιά φορά είναι ικανή να ξεχειλίσει το ποτήρι», ενώ αναπαράγοντας εμμέσως πλην σαφώς τα περί «μονόδρομου» της αντιλαϊκής πολιτικής, επιχείρησε να την εμφανίσει σαν προϊόν εκβιασμού, λέγοντας ότι «δεν ήταν αποτέλεσμα μιας ελεύθερης επιλογής της κυβέρνησής μας». Βάζοντας εξάλλου το λαό να μετρά με το «υποδεκάμετρο» από ποιον λεηλατήθηκε περισσότερο, πρόσθεσε ότι «η αναλογία των μέτρων λιτότητας που πάρθηκαν επί των ημερών» ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει καμιά σχέση με την ένταση των μέτρων που πάρθηκαν επί των ημερών των κυβερνήσεων Παπανδρέου ή Σαμαρά - Βενιζέλου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ