Πέμπτη 6 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
Δίνει «εγγυήσεις» για το ρόλο «ρυθμιστή»

Στον απόηχο της απομάκρυνσης Βενιζέλου και με μια σειρά από στελέχη, προσώρας, να δίνουν προς τα έξω εικόνα ομοψυχίας, μεταθέτοντας τις εσωκομματικές κόντρες μετά τις εκλογές της 7 Ιούλη, το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί το χώρο του στο δίπολο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του - που μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό με αυτές των άλλων δύο - ως «εγγύηση» για το ρόλο «ρυθμιστή» και «συγκολλητικής ουσίας» στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις της επόμενης μέρας.

Π.χ. τάζοντας ό,τι και οι άλλοι, με χτεσινή του ανακοίνωση έβαζε στόχο «να τερματιστεί η υπερφορολόγηση» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, «να πάψει η διαρκής αβεβαιότητα για την οικονομία» και «να αποκατασταθεί ένα ομαλό επενδυτικό κλίμα», με ακόμα περισσότερες «εγγυήσεις» κερδοφορίας στο κεφάλαιο δηλαδή, την ανάκαμψη του οποίου, όπως και οι υπόλοιποι, παρουσίαζε ως όρο για «ν' αρχίσουν να δημιουργούνται θέσεις διαρκούς και όχι ευκαιριακής απασχόλησης». «Είναι η ώρα για Αλλαγή Πολιτικής», έγραφε παρακάτω στο κείμενο, σε ανεπαίσθητη παράφραση της «Πολιτικής Αλλαγής» που ζητά η ΝΔ, που βέβαια δεν σηματοδοτούν καμία αλλαγή στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Μ. Χριστοδουλάκης, γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην ΕΡΤ επέμενε ότι η επιλογή Καμίνη για επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας «σηματοδοτεί τη διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου», προσθέτοντας πως «η μέριμνα και η αγωνία μας στο εξής είναι να φτάσει στους πολίτες το δικό μας σχέδιο, εξειδικευμένο, κοστολογημένο, καταρτισμένο προς όλες τις κατευθύνσεις. Το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», επιδιώκοντας να πείσει τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι το ΚΙΝΑΛ έχει προτάσεις για εγγύηση της κερδοφορίας τους, και διαχείριση της φτώχειας, χωρίς «δημοσιονομικούς εκτροχιασμούς».

Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό «μέτωπο», ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γ. Μανιάτης, μιλώντας στο ρ/σ «Παραπολιτικά», έσπρωξε το «μπαλάκι» αμέσως μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι μπροστά στις εκλογές το θέμα Βενιζέλου «κλείνει» και ότι στα όργανα του ΚΙΝΑΛ, προχτές, αποφάσισαν πως «μπροστά μας έχουμε μια υπαρξιακή μάχη».

Ο Μιχ. Καρχιμάκης, υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ και πρ. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ρ/σ «Alpha», παρουσίασε ως αναγκαιότητα τη «συνεννόηση» όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων προς διευθέτηση ζητημάτων της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, φέρνοντας ως παράδειγμα την πείρα της Ιρλανδίας και της Κύπρου, που, όπως είπε, «επειδή υπήρχε κομματική συνεννόηση, ξεπέρασαν τις κομματικές γραμμές. Εκατσαν, συνεννοήθηκαν και βγήκαν από την κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ