Πέμπτη 6 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με εκβιαστικά διλήμματα και ψεύτικη αυτοκριτική προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό

Με αφορμή τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του τονίζει:

«Ο κ. Τσίπρας, με ένα μείγμα εκβιαστικών διλημμάτων και ψεύτικης αυτοκριτικής, προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό ότι δήθεν έλαβε το μήνυμα για να αλλάξει πορεία. Επανέλαβε το μεγάλο ψέμα ότι επιβάρυνε τη λεγόμενη μεσαία τάξη για να προστατεύσει τους πιο αδύναμους, ενώ στην πραγματικότητα τσάκισε όλα τα λαϊκά στρώματα, φτάνοντας στο σημείο να κόψει μέχρι και το ΕΚΑΣ που ήταν για τους πιο αδύναμους. Τους μόνους που στήριξε ήταν το μεγάλο κεφάλαιο. Γι' αυτόν το λόγο άλλωστε επί 4 χρόνια έπαιρνε τα εύσημα από τους "συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών", που δήθεν τώρα αντιπαλεύει.

Κι επειδή ακριβώς εφάρμοσε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, με τα ίδια τρομοκρατικά επιχειρήματα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να δώσει συγχωροχάρτι σε αυτά τα κόμματα και να γίνει χορηγός τους. Κατάφερε να διασύρει τις αξίες της "προόδου" και της "αριστεράς", τροφοδοτώντας ένα ρεύμα συντηρητικοποίησης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ μοιράζονται το ίδιο σχέδιο και διαφέρουν στο πώς θα ξεζουμίζουν το λαό. Με περισσότερους φόρους ή με περισσότερες περικοπές. Και απόδειξη αυτού του κοινού σχεδίου είναι η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι κάτω από ειδικές συνθήκες μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη δεξιά, επιβεβαιώνοντας τις διεργασίες που γίνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα.

Χαμένη, λοιπόν, είναι η ψήφος σε αυτά τα κόμματα και κερδισμένη η ψήφος που κατατίθεται για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα, στα δύσκολα που παραμένουν. Αυτή η ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ