Πέμπτη 6 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργανώνουμε το πλατύ άνοιγμα με το κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ

Καθημερινές είναι οι συσκέψεις ΚΟ του ΚΚΕ με θέμα τις εκλογές της 7ης Ιούλη

Από τη σύσκεψη με τον Ν. Σοφιανό
Από τη σύσκεψη με τον Ν. Σοφιανό
Σε κλίμα μάχης για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιούλη πραγματοποιούνται καθημερινά συσκέψεις με μέλη και φίλους του ΚΚΕ, συναγωνιστές που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές εκλογές του Μάη. Η συζήτηση περιλαμβάνει μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και κυρίως συζήτηση για το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η επόμενη μάχη, αυτή των βουλευτικών εκλογών, πώς θα ξεδιπλωθεί δηλαδή το πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, στις λίγες βδομάδες που απομένουν, ώστε να φτάσει παντού το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος στις εθνικές εκλογές. Οι πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι Οργανώσεις τις επόμενες μέρες θα είναι πολλές και πολύμορφες (βλ. και στη σελ. 16 τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη), παίρνοντας υπόψη και το γεγονός ότι οι εκλογές θα γίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Την προηγούμενη βδομάδα, τέτοιες συσκέψεις έγιναν με τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο Αθήνας και Περιφέρεια Αττικής, όπου μίλησαν οι επικεφαλής των συνδυασμών και μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός και Γιάννης Πρωτούλης αντίστοιχα. Αφού παρουσιάστηκε η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα, ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους υποψηφίους, μεταφέροντας την πείρα τους από τη μάχη που έδωσαν και αναδεικνύοντας ότι η τάση συμπόρευσης νέων δυνάμεων με το Κόμμα αποτελεί παρακαταθήκη, που ήδη αξιοποιείται μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. Οπως σημείωναν χαρακτηριστικά, το μεγάλο άνοιγμα που πραγματοποιήθηκε, η θετική ανταπόκριση από ευρύτερο λαϊκό κόσμο στο κάλεσμα του ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν αποτυπώθηκε στην κάλπη, ακόμα κι αν πολλοί από αυτούς τελικά με βαριά καρδιά έριξαν ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ, αφήνουν περιθώρια για να οργανώσουμε την παρέμβασή μας από καλύτερες θέσεις. Καταγράφηκε επίσης η θετική εκτίμηση που υπάρχει για τη δράση των κομμουνιστών στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, το ενδιαφέρον από περισσότερους εργαζόμενους να ακούσουν τις θέσεις του Κόμματος.


«Ολα αυτά αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, που την έζησαν όλοι όσοι έδωσαν τη μάχη στο πλευρό του Κόμματος, ανεξάρτητα αν αυτό το καλό κλίμα εκφράστηκε λιγότερο ή περισσότερο στις κάλπες των δύο προηγούμενων Κυριακών», αναφέρθηκε, και γι' αυτόν το λόγο, «όλη η προηγούμενη δουλειά μας αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη μάχη που έχουμε μπροστά μας, αυτή των βουλευτικών εκλογών, που πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα».

Τα στελέχη του Κόμματος στάθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις κάλπες, ανάγκη γιατί είναι η μόνη ψήφος που την επόμενη μέρα θα κατατεθεί στους αγώνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι στην εφαρμογή μιας πολιτικής για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γιατί ενόψει της επικείμενης αντιλαϊκής κυβερνητικής εναλλαγής και με τη ΝΔ να ετοιμάζεται να παραλάβει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, που θα μπει μπροστά για να ενισχυθεί η λαϊκή αντιπολίτευση και για να οργανωθεί με όσο γίνεται καλύτερους όρους η αντεπίθεση από το εργατικό κίνημα.

Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά σε σύσκεψη στο Π. Φάληρο, «μέσα από την εκλογική μάχη που προηγήθηκε, βγήκαμε όλοι κερδισμένοι συζητώντας πλατιά τις θέσεις του ΚΚΕ, αποκτήσαμε καλύτερη εικόνα για το τι απασχολεί και πώς ζουν οι εργαζόμενοι, είμαστε όλοι ένα μπόι πιο πάνω σε επιχειρήματα και σε μαχητικότητα. Με αυτήν την πείρα, θα συνεχίσουμε τη δουλειά για την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού».

Ο Γ. Πρωτούλης στην πρόσφατη σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Αττικής
Ο Γ. Πρωτούλης στην πρόσφατη σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Αττικής
Το «ραντεβού» ανανεώνεται για τις εξορμήσεις των επόμενων ημερών, με πρώτο μεγάλο «σταθμό» την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που θα περιέχει το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εθνικές εκλογές. Οι στόχοι που τίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» και να γίνει συζήτηση με εργαζόμενους που έκαναν το βήμα και για πρώτη φορά στήριξαν το Κόμμα στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και με πολλούς που δίστασαν, αν και το ψηφοδέλτιο ήταν ανάμεσα στις επιλογές τους.


Από σύσκεψη στην Καλλιθέα
Από σύσκεψη στην Καλλιθέα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταγραφεί ακόμα πιο δυνατά η ακούραστη πάλη του ΚΚΕ στο πλευρό του λαού(2023-05-30 00:00:00.0)
Δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους...(2019-05-25 00:00:00.0)
Ούτε λεπτό χαμένο μέχρι την Κυριακή(2015-01-22 00:00:00.0)
Ενα βήμα μπροστά!(2006-09-12 00:00:00.0)
Αύριο ψηφίζει η Αθήνα!(1996-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ