Σάββατο 1 Ιούνη 2019 - Κυριακή 2 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου που έγιναν τραγούδια

Αυτό το Σάββατο, 1 Ιούνη, στις 22.00, η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Στα τραγούδια λέμε ναι» παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου που έγιναν τραγούδια. Τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία με τις μουσικές μεγάλων συνθετών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Λοΐζος, Χρήστος Λεοντής, Νίκος Μαμαγκάκης, Μάριος Τόκας, Λουκιανός Κηλαηδόνης και Σπήλιος Μεντής.

Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς η κόρη του μεγάλου μας ποιητή, Ερη Ρίτσου, η οποία μοιράζεται εικόνες, μνήμες, ιστορίες. Τον φίλο τους Γιάννη Ρίτσο θυμούνται και μιλούν γι' αυτόν ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος και η συγγραφέας Εύα Νικολαΐδου. Ακόμα, μιλούν για τον ποιητή ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης και οι ηθοποιοί Αγγελος Αντωνόπουλος, Βερόνικα Αργέντζη, Ειρήνη Σταματίου και Νάστια Βραχάτη.

Τα μελοποιημένα ποιήματα ερμηνεύουν οι Γιοβάννα, Λάκης Χαλκιάς, Νένα Βενετσάνου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Βέττα, Δημήτρης Κανέλλος, Θοδωρής Καρέλλας, Πάνος Μπούσαλης, Νικόλαος Καραγκιαούρης, το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» και η χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον Γιάννη Βρυζάκη.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης. Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ