Σάββατο 1 Ιούνη 2019 - Κυριακή 2 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Εδώ βρίσκεται η ελπίδα: Στη συμπόρευση με το ΚΚΕ!

Eurokinissi

«Κανένας εφησυχασμός. Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ! Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό». Με τις φράσεις αυτές έκλεινε η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα της τριπλής εκλογικής μάχης της περασμένης Κυριακής.

Ενα αποτέλεσμα που, μαζί με την αναγγελία διεξαγωγής εθνικών εκλογών τον επόμενο μήνα, έδειξε ότι επίκειται κυβερνητική εναλλαγή, με τη ΝΔ να παίρνει σημαντικό προβάδισμα από τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το αφήνει η «πρώτη φορά αριστερά».

Μπροστά στη νέα αυτή εκλογική μάχη, με την πόλωση να εντείνεται πάνω σε παλιά και νέα διλήμματα παρόμοιας κοπής, εντείνεται και η φιλολογία της «χαμένης» ψήφου για το λαό, με τα παπαγαλάκια των αστικών κομμάτων να χαρακτηρίζουν ως τέτοια εκείνη που δεν πέφτει στον κορβανά των αυριανών και σημερινών κυβερνώντων ή των πρόθυμων συνεργατών τους (π.χ. ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ). Στόχος τους είναι επίσης όσοι προβληματίζονται ή ταλαντεύονται, όσοι βλέπουν ότι δεν οδηγεί πουθενά η στήριξη των κυβερνητικών εναλλαγών, να μην κάνουν το βήμα, να παραμένουν έστω και με βαριά καρδιά εγκλωβισμένοι στο ψευτοδίπολο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Χαμένη είναι η ψήφος που δίνει «ελευθέρας» στην αντιλαϊκή πολιτική

Επομένως, πηγαίνοντας ο λαός στην κάλπη πρέπει να αναλογιστεί: Ποια είναι η «χαμένη» και ποια η «κερδισμένη» ψήφος για τα δικά του συμφέροντα.

Να συνειδητοποιηθεί από ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις ότι χαμένη είναι η ψήφος που δικαιώνει την πολιτική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που δίνει συγχωροχάρτι στην ψήφιση και εφαρμογή των μνημονίων και των εκατοντάδων βάρβαρων εφαρμοστικών νόμων. Που δίνει «ελευθέρας» στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων τις οποίες θα παραλάβει η αυριανή κυβέρνηση από τη σημερινή, στο πλαίσιο των «μεταμνημονιακών αξιολογήσεων», και στις οποίες συμφωνούν όλοι μαζί: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Χαμένη είναι η ψήφος που δίνεται στα κόμματα του κεφαλαίου, προκειμένου είτε να συγκροτήσουν σταθερές αυτοδύναμες κυβερνήσεις, είτε να αξιοποιήσουν τις διάφορες «τσόντες» τους σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως το ΚΙΝΑΛ, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα ο αντιλαϊκός κατήφορος.

Χαμένη είναι η ψήφος στους «επόμενους» για να φύγουν οι «σημερινοί», ή στους «σημερινούς» για να μην έρθουν οι «επόμενοι», ψήφος που τελικά βοηθά να συνεχίζεται η αντιλαϊκή σκυταλοδρομία και η κάθε κυβέρνηση, με το λαό στη γωνία, να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προκάτοχός της.

Χαμένη είναι η ψήφος που δίνεται με κριτήριο το ποιο κόμμα μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερους ρυθμούς καπιταλιστικής ανάκαμψης. Που στο όνομα αυτού του κοινού για όλα τα αστικά κόμματα στόχου επιβραβεύονται τα δωράκια στο μεγάλο κεφάλαιο και τα ψίχουλα στο λαό, δήθεν στο όνομα ενός «καλύτερου μέλλοντος». Μόνο που το «καλύτερο μέλλον» αφορά τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοξενοδόχους και όχι το λαό που υποφέρει.

Χαμένη είναι η ψήφος που δίνει νομιμοποίηση στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους θανάσιμους ανταγωνισμούς, στα ΝΑΤΟικά δολοφονικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο, στα διχοτομικά παζάρια στην Κύπρο, στην αναμόχλευση σχεδίων συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Πρόκειται για σχεδιασμούς στους οποίους αποτυπώνεται απόλυτα η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, κάτι που άλλωστε δεν περνά απαρατήρητο από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία, με πρώτη και καλύτερη την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Χαμένη είναι η ψήφος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, στις δυνάμεις δηλαδή που καλούν το λαό να ξεχάσει όσα έχασε, να μάθει να ζει με τα ψίχουλα, να πάρει διαζύγιο από τη διεκδίκηση των απωλειών του. Που χαρακτηρίζουν «παθογένειες» τις κατακτήσεις που ξηλώθηκαν με τα μνημόνια.

Χαμένη είναι η ψήφος που θα οδηγήσει στην ισχυροποίηση του νέου διπολισμού, του μπλοκ των αστικών κομμάτων τα οποία και στη νέα Βουλή θα ψηφίζουν από κοινού τους νόμους που τσακίζουν το λαό για να ενισχύουν το κεφάλαιο.

Χαμένη είναι η ψήφος που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ενισχύει αυτούς που ξεπλένουν τους φασίστες εγκληματίες και τους ακροδεξιούς: Είτε μέσω της εθνικιστικής ρητορικής και του αντικομμουνισμού, είτε μέσω του χαϊδέματός τους, της πολύμορφης αξιοποίησης της παρουσίας τους, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση.

Υπάρχει όμως και κερδισμένη ψήφος για το λαό!

Κερδισμένη είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, καθώς σηματοδοτεί την απόρριψη της πολιτικής που μας έφερε έως εδώ, μιας πολιτικής που όλοι ξέρουν ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα, μετά από την κυβερνητική εναλλαγή.

Κερδισμένη είναι η ψήφος που μεταφράζεται σε αγώνα την επόμενη μέρα, κατά την οποία όλα τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα θα είναι παρόντα. Η ψήφος που θα κατατεθεί στην οργάνωση της αντίστασης, στην πάλη για να μπουν εμπόδια στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί αλλά και στα νέα που θα έρθουν. Η πάλη δηλαδή που ενισχύει την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στην εξουσία του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση και τα κόμματά του.

Κερδισμένη είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, που θα έχει θετική επίδραση στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να περάσει στην αντεπίθεση, για να στεριώσει καλύτερα η Κοινωνική Συμμαχία.

Κερδισμένη είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, που στέλνει το μήνυμα του εργάτη, του άνεργου, του φτωχού αγρότη και αυτοαπασχολούμενοι, του νέου, ότι δεν παραιτείται από όσα του έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια, ότι δεν θυσιάζει άλλο τις ανάγκες του στο βωμό της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Που διατρανώνει την αντίθεσή του στην αναβάθμιση της Ελλάδας ως «προτιμώμενου εταίρου» των ΗΠΑ στην περιοχή για να ξεδιπλώνουν τα βρώμικα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Κερδισμένη είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, που δίνει δύναμη στον αγώνα για την αποφασιστική απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για να μην πάρει ούτε μία έδρα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και για να δοθεί χτύπημα στα διάφορα σχέδια ανασυγκρότησης του ακροδεξιού χώρου.

Κερδισμένη είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, δηλαδή στην πάλη για την πραγματική διέξοδο από την κατάσταση που μας έφερε έως εδώ, για να αντλήσει ο λαός μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη στο δίκιο του, στην προοπτική της δικής του εξουσίας, για να μπορεί να ζήσει με βάση τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και δυνατότητες της επιστήμης και της παραγωγής. Η ψήφος που ενισχύει τον αγώνα για το μόνο φιλολαϊκό μέλλον: Την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ και αντεπίθεση

Στις επερχόμενες εκλογές μπορεί και πρέπει να εκφραστεί η υπαρκτή τάση συμπόρευσης με το ΚΚΕ, να αποτυπωθεί και στην κάλπη το γεγονός ότι ευρύτερο τμήμα εργαζομένων προβληματίζεται, στέκεται θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, στήνει αυτί, δείχνει ενδιαφέρον για τις θέσεις του.

Πολλοί από τους παραπάνω δεν έκαναν το βήμα να στηρίξουν το Κόμμα ενιαία και στις τρεις κάλπες την περασμένη Κυριακή, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη θετικές διεργασίες μέσα στο εργατικό κίνημα. Δεν αναιρεί το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες ήρθαμε σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους προοδευτικούς, αριστερούς, ριζοσπάστες, που δήλωσαν αηδιασμένοι από την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα δυσαρεστούνται με την άνοδο της ΝΔ, όπως και με την ιδέα της επικείμενης κυβερνητικής εναλλαγής. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι μία επιλογή έχουν: Να συστρατευτούν πιο αποφασιστικά με το ΚΚΕ, να το στηρίξουν σήμερα στις κάλπες και αύριο να μπουν με μεγαλύτερη ορμή στον αγώνα, στην οργάνωση της πάλης από τα κάτω, στα σωματεία και στις λαϊκές γειτονιές. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα: Στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της πολιτικής και μαζικής πάλης για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Πού ψηφίζει ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή 2 Ιούνη και ώρα 10 π.μ., στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας (Κηφισού 2 - 4), στο 1474 εκλογικό τμήμα.

Στην Πετρούπολη το Σάββατο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφτεί το Σάββατο 1 Ιούνη, στις 12.30 το μεσημέρι, το εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πετρούπολη (25ης Μαρτίου & Ελ. Βενιζέλου) και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία, μαζί με τον δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο, στις γειτονιές του δήμου.Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ