Τετάρτη 29 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
Ζητά ενίσχυση για νέους αντιλαϊκούς ρόλους

Την ενίσχυσή τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, για να παίξουν ρόλο στην εφαρμογή των επόμενων αντιλαϊκών μέτρων, έχουν κεντρικό τους στόχο στο ΚΙΝΑΛ. Η ίδια η Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της χτες, διεκδικώντας για τον εαυτό τους τον αυθεντικό εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας στον αντίποδα του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε «να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ». Και κάλεσε σε «ανοιχτό διάλογο» τους «προοδευτικούς πολίτες», για να «επιστρέψουν στο σπίτι τους, στο κόμμα της καρδιάς τους», προτρέποντας σε «επαναπατρισμό» στελεχών που είχαν φύγει για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια επιχείρησε να απαντήσει και σε κριτική που ασκείται από στελέχη της, ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν και κάτι ιδιαίτερο, αντίθετα είναι μειωμένο σε ποσοστό και ψήφους από ό,τι πέτυχε ο χώρος τους (ως «Ελιά») το 2014. Θυμίζουμε, π.χ., ότι ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης ζητούσε προεκλογικά διψήφιο ποσοστό, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά «υπάρχει προοπτική σταθεροποίησης ενός μισαλλόδοξου δικομματισμού εις βάρος της Δημοκρατικής Παράταξης».

Η Γεννηματά από την πλευρά της υποστήριζε χτες ότι «το ΚΙΝΑΛ έρχεται ενισχυμένο, με νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής». Και προαναγγέλλοντας από σήμερα ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να διαπραγματευτεί τη στήριξή του σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση της επόμενης μέρας, συμπλήρωσε ότι στέκεται απέναντι τάχα σε «μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της δεξιάς» ή μια «κυβέρνηση της δεξιάς με βολικά συμπληρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ