Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια ελπίδας και προοπτικής για μια μεγάλη νίκη του λαού με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απόψε από δω, από το Σύνταγμα, από αυτήν την πραγματικά μεγαλειώδη συγκέντρωση, απευθύνουμε κάλεσμα στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους ανέργους, στους ανθρώπους του μόχθου, στα νέα παιδιά που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν, να φτάσουν στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του αγώνα, της ελπίδας και της προοπτικής.

Αυτή η ελπίδα, αυτή η προοπτική έχει όνομα και γράφεται με μεγάλα γράμματα: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές. «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Κι αυτό το ξέρουν καλά όχι μόνο όσοι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού, αλλά και όλοι όσοι και όσες ακόμα το σκέφτονται! Ξέρουν καλά πως αν υπάρχει ένα κόμμα που έχει βάλει τη σφραγίδα του στους αγώνες του λαού μας, για να πάρει πίσω τα κλεμμένα, για να διεκδικήσει τα αυτονόητα, αυτό είναι το ΚΚΕ.

Ξέρουν καλά πως εμείς κρατήσαμε την ελπίδα ζωντανή, όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με άλλους αγωνιστές, που πορεύονται πλάι μας, μέσα στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά των μπλόκων της αγροτιάς, στα σχολεία και τις σχολές.

Ξέρουν καλά πως ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, υπάρχει προοπτική για το λαό. Και αυτή, σε πείσμα όλων, την κρατάει ανοιχτή μόνο το ΚΚΕ, με την ανατρεπτική πολιτική του πρόταση. Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε και τους λέμε:


Τώρα, είναι η ώρα να κάνετε αυτό που κάθε φορά αναβάλετε για αργότερα! Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Γιατί όλοι θέλετε - μας το λέτε άλλωστε καθημερινά - να πάει καλά το ΚΚΕ στις εκλογές. Θέλετε να ανεβάσει τα ποσοστά του, να αυξήσει τις δυνάμεις του παντού, και στην Ευρωβουλή και στους δήμους και στις Περιφέρειες.

Γιατί, κατά βάθος, ξέρετε πως τα δύσκολα δεν τέλειωσαν. Και στα δύσκολα ο λαός πρέπει να έχει στήριγμα, αποκούμπι. Και αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ΚΚΕ. Η ενίσχυση, λοιπόν, του ΚΚΕ παντού είναι στο χέρι σας!

Γι' αυτό κάντε τώρα δική σας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμογελά το βράδυ των εκλογών. Κι αυτό το χαμόγελο το χρειαζόμαστε για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας, για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση. Το χρειαζόμαστε για να πάρουμε δύναμη που θα επιστρέφει κάθε μέρα στο λαό, για να φωτίσουμε επιτέλους τον δικό μας, το δρόμο του λαού, με την εξουσία στα δικά του χέρια. Μπορούμε, με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Ο λαός πρωταγωνιστής, ούτε θεατής ούτε κομπάρσος στην κακοπαιγμένη παράσταση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Αυτές τις τελευταίες μέρες πριν την κάλπη, ανεβαίνει ξανά η ίδια κακοπαιγμένη παράσταση. Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, το σενάριο γνωστό, αντιλαϊκό. Στημένες κοκορομαχίες για τα μικρά, τα επιμέρους, για να κρύψουν ότι στα μεγάλα, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού, συμφωνούν και επαυξάνουν.


Οι θεατές, δηλαδή οι άνθρωποι του μόχθου, βαριούνται, γιατί ξέρουν ότι σ' αυτήν την παράσταση λείπουν τα δικά τους βάσανα, τα προβλήματα των παιδιών τους. Λείπει η μεγάλη εικόνα, η αμείλικτη καθημερινότητα για τους πολλούς. Αυτό το έργο, λοιπόν, πρέπει να κατέβει. Να κατέβει μια ώρα αρχύτερα, και στη θέση των σημερινών άθλιων πρωταγωνιστών να ανέβει ο λαός μας, και το σενάριο να είναι οι πραγματικές ανάγκες του.

Σε αυτήν την κακοπαιγμένη παράσταση, με το αντιλαϊκό σενάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ τσακώνονται ποιανού το όνομα θα είναι πρώτο στη μαρκίζα. Πάντως, οφείλουμε να το ομολογήσουμε ότι εναλλάσσεται η κωμωδία με το δράμα. Γιατί γελάνε και τα μωρά με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι «μάχεται για τα συμφέροντα των πολλών, ενάντια στις ελίτ» (!), αλλά και με την αμηχανία της ΝΔ, η οποία θέλει να πείσει τις ελίτ ότι αξίζει περισσότερο την προσοχή τους, γιατί μπορεί να τα κάνει κι αυτή και μάλιστα πιο αποτελεσματικά.

Το ερώτημα είναι απλό: Αφορά το λαό όλη αυτή η αντιπαράθεση; Αφορά το λαό, ποιος θα δουλεύει για το κεφάλαιο, για τους μεγάλους επιχειρηματίες και ενάντια στα συμφέροντά του; Ποιος θα τρέχει για να υλοποιήσει τα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ; Αφορά το λαό, ποιος θα απολαμβάνει τη στήριξη αυτών, που και μέσα στην κρίση είδαν τα κέρδη τους να μεγαλώνουν, ενώ τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων έπεσαν στα τάρταρα;


Το δίλημμα για το λαό δεν είναι σε ποιανού επιχειρηματία τα κότερα πίνουν τις σαμπάνιες τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ ή του ΚΙΝΑΛ, των άλλων αστικών κομμάτων.

Το έχουμε πει και θα το επαναλάβουμε: Στο ίδιο κότερο είναι όλοι τους, όταν μαζί ψήφιζαν την εθελοντική και μάλιστα μειωμένη φορολογία για τους εφοπλιστές, όταν ψήφιζαν όλες τις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τις επιδοτήσεις στις μπίζνες των μονοπωλίων, όταν ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο, όταν ο ένας ψήφιζε κι ο άλλος εφάρμοζε τους μνημονιακούς νόμους, όταν επιτίθεντο στο δικαίωμα της απεργίας.

Τότε, όλοι αυτοί μαζί στο ίδιο κότερο βρίσκονταν. Και συνεχίζουν να βρίσκονται, όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν ότι συμπλέουν στα βασικά, στα κύρια. Ομως ο λαός μας δεν θέλει πλέον να παραμείνει θεατής ή ακόμα χειρότερα κομπάρσος, με πρωταγωνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο λαός θέλει να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής.

Στις εκλογές μπορεί με ισχυρό ΚΚΕ να κάνει την πραγματική διαφορά. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και από κοντά και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ του λένε, χωρίς να ντρέπονται, ότι πρέπει να θεωρήσει περασμένα - ξεχασμένα όλα όσα έχασε μέσα στην κρίση, τα προηγούμενα χρόνια. Στην ουσία αυτό του λένε να ψηφίσει την Κυριακή: Να τους χαρίσει τα κλεμμένα. Αυτό του λέει ο Τσίπρας, όταν λέει πως το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει πάνω «13η σύνταξη». Αυτό του λέει ο Μητσοτάκης, όταν λέει πως «θέλει να μειώσει τους φόρους, να δημιουργήσει νέες, καλύτερες δουλειές και γι' αυτό θα διαπραγματευτεί χαμηλότερα πλεονάσματα». Τις είδαμε, τις ζήσαμε τις διαπραγματεύσεις τους.


Χώρια που, όλα αυτά που προεκλογικά τάζουν, είναι όλα υπό αίρεση. Αφού οι ίδιοι πάλι λένε πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας συνδέεται άμεσα με το γενικότερο διεθνές οικονομικό περιβάλλον!

Την ίδια ώρα που υπόσχονται αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης, οδεύουμε διεθνώς προς μια νέα καπιταλιστική κρίση, όπου, μια οικονομία, τόσο ανοικτή όσο η ελληνική, ατμομηχανή της οποίας είναι ο τουρισμός και οι διεθνείς μεταφορές, είναι δύσκολο να μη γονατίσει με τα σύννεφα μιας νέας κρίσης να αχνοφαίνονται, με τους οικονομικούς ανταγωνισμούς, τους εμπορικούς πολέμους, που οπωσδήποτε επιδρούν στην όποια ανάκαμψη στην Ελλάδα, τα πράγματα για το λαό μας θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αν δεν αποφασίσει να τους πάρει αμπάριζα όλους αυτούς και το σύστημά τους.

Ζητάνε ψήφο - έγκριση για τον επόμενο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης

Το δίλημμα δεν είναι ποιος από τους δύο, γιατί η πείρα όλων αυτών των χρόνων δείχνει πως δεν υπάρχει κάποιο μικρότερο κακό. Σκεφτείτε τι λέγανε και πού βρισκόμαστε σήμερα:

Για να μη γίνουμε η γενιά των 700 ευρώ, φτάσαμε να γίνουμε η γενιά των 400 και 300 ευρώ. Για να κρατήσουμε μια θέση εργασίας, μας τη μοίρασαν στα δύο και στα τρία. Για να σώσουμε τις συντάξεις, φτάσαμε στα επιδόματα πείνας, για παλιούς και νέους συνταξιούχους. Για να απαλλαγούμε από τον ΕΝΦΙΑ, φτάσαμε σήμερα να πληρώνουμε όχι μόνο τον ΕΝΦΙΑ αλλά και νέους φόρους και χαράτσια. Για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φορτωθήκαμε ένα τρίτο που όλοι μαζί ψήφισαν. Για να διαγραφεί ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός μας, βρεθήκαμε με ένα ακόμα μεγαλύτερο χρέος που το φορτωθήκαμε εμείς και τα δισέγγονά μας. Για να γλιτώσουμε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν, φορτωθήκαμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ και άλλους πολιτικούς γυρολόγους από το παλιό χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ. Και τελικά, από το μικρότερο κακό πηγαίνουμε πάντα σε ένα μεγαλύτερο! Φτάσαμε στις παροχές ψίχουλα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο λαό 1 από τα 10 που του έχει κλέψει, ενώ τα υπόλοιπα 9 τα δίνει ως δώρο στο κεφάλαιο και θέλει να της πει ο λαός και «ευχαριστώ»! Κι αυτό το «ευχαριστώ», αν γίνει και ψήφος, θα είναι η έγκριση για τον επόμενο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης.


INTIME NEWS

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, και προεκλογικά, κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. Προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι.

Οπως η τρόικα έγινε «θεσμοί» και «κουαρτέτο», παλιότερα, έτσι και τώρα ένα μόνιμο χαμηλό επίδομα το βάφτισαν 13η σύνταξη! Το αν πρόκειται για 13η σύνταξη μπορούν βέβαια να το απαντήσουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, που πήραν κουτσουρεμένο κι αυτό ακόμα το επίδομα. Το απαντούν όμως και οι ίδιοι οι αριθμοί - οι δικοί τους αριθμοί. Ούτε 13η, ούτε 14η είναι για το σύνολο των συνταξιούχων, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια με τους αγώνες τους απαιτούν όχι ένα κουτσουρεμένο επίδομα, που χωρίζει και κατηγοριοποιεί όλους όσοι δούλεψαν μια ζωή και οι κόποι τους κλάπηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά ολόκληρη τη 13η και 14η και όλα τα κλεμμένα.

Είναι πρόκληση να εμφανίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ως «σωτήρας» των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Γιατί μόνο σωτηρία δεν είναι το αυτονόητο «κούρεμα» των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο όχι μόνο δεν χαρίζεται αλλά αντίθετα «ανταλλάσσεται» εκβιαστικά με τη δραστική μείωση των συντάξεών τους, στην οποία οδηγεί ο επανυπολογισμός των ασφαλιστικών τους εισφορών, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.


Είναι πρόκληση, γιατί στην πράξη αποδεικνύεται ότι τα μέτρα αυτά έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, αφού στην ουσία η κυβέρνηση σπρώχνει αυτούς που η ίδια βούλιαξε στα χρέη στο γκισέ της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς να περιμένουν στη γωνία, ακόμα και για χρέη 500 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα διατηρείται άθικτο όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο: Η φορολόγηση από το 1ο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, τα δημοτικά τέλη, οι ασφαλιστικές εισφορές στο 20% του εισοδήματος.

Η αγροτιά επίσης είναι καταχρεωμένη, αφού αγοράζει πανάκριβα από τους βιομηχάνους τα μηχανήματα, τα λιπάσματα, άλλα εφόδια, πληρώνει ακριβά το πετρέλαιο κίνησης, ενώ οι μεγαλέμποροι ρίχνουν τις τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα απληρωσιά, «κανόνια», εκτοπισμό από την αγροτική παραγωγή.

Για όλα αυτά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να του πουν και «ευχαριστώ» οι συνταξιούχοι και οι αυτοαπασχολούμενοι μικροεπιχειρηματίες της πόλης και της υπαίθρου.

«Πατρίδα» για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των λίγων

Μπορεί ο Τσίπρας να παρουσιάζει σαν όραμα του ΣΥΡΙΖΑ τάχα την «πατρίδα των πολλών», στην οποία δήθεν «οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα», «η Παιδεία και η Υγεία είναι καθολικό δικαίωμα», «οι νέοι μπορούν να ονειρεύονται» και άλλα τέτοια ποιητικά, όμως στην Ελλάδα της τετράχρονης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα.


Οι εργαζόμενοι ξεζουμίζονται, δουλεύουν μέχρι και 12 - 13 ώρες τη μέρα, συνεχόμενη 7ήμερη - 12ήμερη εργασία, σύμφωνα και με τις αντεργατικές Οδηγίες της ΕΕ, με μισθούς - χαρτζιλίκι, όπως οι νέοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, στο εμπόριο και άλλους κλάδους. Η κυριακάτικη αργία αποτελεί παρελθόν, η μερική απασχόληση σπάει κόκαλα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να βάλει χέρι μέχρι και στο πιο ιερό δικαίωμα των εργαζομένων, το δικαίωμα στην απεργία.

Η κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία μειώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατά 600 εκατομμύρια ευρώ, οι ελλείψεις μεγαλώνουν, ο χρόνος αναμονής για χειρουργεία και θεραπείες μετράει μήνες πολλούς. Με λίγα λόγια, αν δεν έχεις να «τα σκάσεις» στην ιδιωτική Υγεία, τρέμεις μην τυχόν και αρρωστήσεις.

Το σχολείο, με τον νόμο Γαβρόγλου, γίνεται όλο και πιο ακριβό εξεταστικό κέντρο, ενώ όσο πιο ελαφριά είναι η τσέπη των γονιών, τόσο πιο σύντομη γίνεται η διαδρομή του κάθε παιδιού στην Εκπαίδευση. Γενικεύονται τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ενώ για πρώτη φορά δημιουργούνται και προπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα. Τα όνειρα των νέων υποθηκεύονται, αφού η ανεργία - που τάχα μείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - στις νέες ηλικίες παραμένει σε πολύ υψηλά ποσοστά, ενώ οι νέοι εξακολουθούν να φεύγουν στο εξωτερικό και όσοι έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν.

Ολα όσα περιγράφουμε συμβαίνουν στη δική τους «πατρίδα», κι αυτή δεν είναι η «πατρίδα των πολλών», αλλά των λίγων. «Πατρίδα», τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τη ΝΔ, είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των ελίτ, που και οι δύο υπηρετούν, έστω και με διαφορετικό στιλ, με διαφορετική φρασεολογία. Αλλωστε, για όλους αυτούς ψήφισαν παρέα το τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο. Για αυτές τις ελίτ έχουν ψηφίσει μαζί το τελευταίο διάστημα μια μεγάλη λίστα από παροχές, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Και, ξέρετε, οι ελίτ δεν είναι αχάριστες. Ξέρουν να επιβραβεύουν αυτόν που τους βγάζει τη βρώμικη δουλειά και κατά προτίμηση με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Γι' αυτό ο ΣΕΒ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός πρέσβης και πολλοί άλλοι «στάζουν μέλι» για τον κ. Τσίπρα.

Λογικό είναι όταν τα βλέπει αυτά η ΝΔ, το κλασικό κόμμα της αστικής τάξης στη χώρα μας, να σκάει από το κακό της και να υπερθεματίζει σε προτάσεις υπέρ του κεφαλαίου, που προκαλούν αποστροφή σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

Για ποια πατρίδα όμως μιλάει ο κ. Τσίπρας, όταν η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, πάλι για να αναβαθμιστεί η θέση των μονοπωλίων και όσων τα υπηρετούν; Οταν η Ελλάδα γίνεται ορμητήριο επιθέσεων των ιμπεριαλιστών απέναντι στις πατρίδες άλλων λαών;

Ποια πατρίδα υπηρετούν οι σχεδιασμοί για δημιουργία νέων βάσεων ελικοπτέρων, drones, μέχρι μεταφορά πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όταν ήδη έχει επιβεβαιωθεί ότι τέτοιες εγκαταστάσεις θα γίνουν στόχος επιθέσεων από άλλες δυνάμεις σε ενδεχόμενο όξυνσης;

Ποια πατρίδα, ποια κυριαρχικά δικαιώματα διασφαλίζει η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, το οποίο θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο;

Ποια πατρίδα συνεχίζουν να υπηρετούν σε αποστολές εκτός συνόρων τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;

Ολα τα παραπάνω, βέβαια, γίνονται με την απόλυτη συμφωνία και της ΝΔ και όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων. Το ομολογεί άλλωστε ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης, όταν λέει ότι «δεν ακούει από την αντιπολίτευση κάτι διαφορετικό από αυτά που συζητά με την κυβέρνηση».

Η Ελλάδα και η Ευρώπη των λαών είναι η Ελλάδα και η Ευρώπη του σοσιαλισμού

Και στην Ελλάδα και παντού, υπάρχουν δύο πατρίδες που βρίσκονται σε ανειρήνευτη σύγκρουση μεταξύ τους. Από τη μία είναι η πατρίδα της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού, που με τους κόπους του φτιάχνει ό,τι βλέπουμε σήμερα σε αυτόν τον τόπο. Από την άλλη είναι η πατρίδα μιας χούφτας εκμεταλλευτών - παράσιτων, που χωρίς να προσφέρουν τίποτα τσεπώνουν όλο τον πλούτο, που όταν τους συμφέρει παίρνουν τις επιχειρήσεις τους και τις μεταφέρουν σε άλλες «πατρίδες» ή σηκώνουν στα καράβια τους άλλες, ξένες σημαίες, γιατί αυτό συμφέρει τα κέρδη τους. Αυτών την «πατρίδα» ταΐζουν με την πολιτική τους ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και οι υπόλοιποι.

Η Ελλάδα και η Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μπορεί να είναι μόνο η Ελλάδα και η Ευρώπη του σοσιαλισμού. Εξω από τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τους λαούς σε κάθε χώρα να έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τον πλούτο που παράγουν. Και γι' αυτό, την Ελλάδα των πολλών δεν μπορεί να την κάνει πραγματικότητα καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν ονομάζεται, από όπου κι αν κρατάει η σκούφια αυτών που την απαρτίζουν.

Η Ελλάδα των πολλών μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την πάλη των πολλών, των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, από τη συμμαχία τους που θα σαρώσει το κεφάλαιο και την εξουσία του. Για να δυναμώσει σήμερα αυτή η προοπτική, για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις από χέρι αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τους προθύμους τους, για να συγκεντρωθούν δυνάμεις στην καθημερινή σύγκρουση με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, ο λαός μας χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Δεν είναι πρόοδος η γραμμή του ελάχιστου, η προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ο αντικομμουνισμός

Ούτε οι δήθεν «προοδευτικές συμμαχίες ενάντια στην ακροδεξιά» του Τσίπρα ούτε οι κορόνες «ενάντια στο λαϊκισμό» του Μητσοτάκη μπορούν να κρύψουν πως και οι δύο προσκυνούν την ΕΕ, που είναι αντιδραστική γιατί είναι καπιταλιστική ένωση.

Οι λαοί της Ευρώπης, όταν μιλούν για πρόοδο, δεν εννοούν την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, δηλαδή την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης με νέο, «ευέλικτο» τρόπο. Δεν εννοούν τα εκατομμύρια των ανέργων, των φτωχών, των ανθρώπων που πρέπει να ζήσουν με λιγότερο από 1 ευρώ τη μέρα σε όλη την ΕΕ.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί ξέρουν πως πρόοδος δεν είναι η γραμμή «του ελάχιστου» για τους πλέον εξαθλιωμένους, που δεν καλύπτει καν τα αυτονόητα και διαπερνά τα πάντα - Yγεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, Κοινωνική Ασφάλιση, έως τα σκουπίδια και τους πλειστηριασμούς. Ούτε βέβαια το δόγμα «κόστος - όφελος», που μετράει με τα κέρδη τους τα έργα προστασίας του λαού, και γι' αυτό η ΕΕ δεν τα επιλέγει. Κι αυτό το δόγμα, όλων αυτών, μας έπνιξε στη Μάνδρα, μας έκαψε στο Μάτι.

Πρόοδος δεν είναι η προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για να εξασφαλιστούν οι μπίζνες για τους ευρωπαϊκούς ομίλους που λυμαίνονται τον πλούτο των λαών, τις πηγές Ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς της. Ούτε βέβαια ο Ευρωστρατός, οι 24 στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ ανά τον κόσμο, οι βομβαρδισμοί στη Συρία, στη Λιβύη, οι Μόριες.

Πρόοδος δεν είναι ο αντικομμουνισμός της ΕΕ, στον οποίο προσχώρησε και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή του Τσίπρα στην εμετική απόφαση με τα περί «σιδηρού παραπετάσματος». Αυτήν την υπογραφή πρέπει να την πληρώσουν ακριβά! Τα παιδιά, τα εγγόνια αγωνιστών, κομμουνιστών, δεν μπορούν να αποδεχτούν, με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, όλην αυτήν την προπαγάνδα που ήταν γραμμένη πάνω στη δικαστική απόφαση που έστελνε στις φυλακές, στις εξορίες, στο εκτελεστικό απόσπασμα, τότε, τους πατεράδες, τους παππούδες τους. Που με αυτή στήθηκαν στον τοίχο ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Νίκος Πλουμπίδης, χιλιάδες άλλοι αγωνιστές, καταδικάστηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος σαν σήμερα πριν 14 χρόνια «έφυγε» από τη ζωή.

Ας αφήσουν αυτά που ξέρουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν τους έπιασε ο πόνος για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Ξέρουν καλά πως η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της, σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες και η δήθεν αριστερή του ΣΥΡΙΖΑ, στρώνουν το έδαφος στο φασισμό στην Ευρώπη. Με τις αντιλαϊκές αποφάσεις που κατά 90% όλοι μαζί ψήφισαν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στις δήθεν «προοδευτικές συμμαχίες» του ΣΥΡΙΖΑ χωράνε όλοι: Από τον Τραμπ, ο οποίος στηρίζεται από την Κου Κλουξ Κλαν, που δολοφονεί μετανάστες, μέχρι τον Νετανάχιου του Ισραήλ, που δολοφονεί εγκύους και μικρά παιδιά.

«Προοδευτική συμμαχία» δεν γίνεται με τους δολοφόνους του Γρηγόρη Λαμπράκη, που σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια δέχτηκε την άνανδρη επίθεση στη Θεσσαλονίκη από τους εγκάθετους του παρακράτους και των Αμερικανών.

Σας τη χαρίζουμε αυτή τη συμμαχία, και το ίδιο θα κάνει και ο ελληνικός λαός.

Στους νέους δεν ταιριάζει η μιζέρια του συμβιβασμού, τους ταιριάζει η πρόταση του ΚΚΕ

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν για πρώτη φορά περίπου μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι, ηλικίας 17 έως 21 ετών, και όπως είναι φυσικό, όλα τα επιτελεία και τα κόμματα του συστήματος έχουν πέσει καταπάνω τους για να τους εγκλωβίσουν στο «μία από τα ίδια». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας, για να καλοπιάσει τα νέα παιδιά, τους λέει «εμείς σας εμπιστευόμαστε». Δεν σας εμπιστεύονται εκείνοι, όμως, κ. Τσίπρα.

Γιατί οι νέοι άνθρωποι έχουν όνειρα για το σήμερα και το αύριο και δεν παραιτούνται από αυτά.

Γιατί δεν αποδέχονται ως φυσιολογικό να ζουν χειρότερα απ' ό,τι ζούσαν παλιότερα οι γονείς τους.

Γιατί δεν ταιριάζει στους νέους ανθρώπους η μιζέρια του συμβιβασμού με τα ελάχιστα, τα κατώτατα και τα μερίσματα, την ώρα που οι λίγοι αυξάνουν τα κέρδη τους, είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν τους ταιριάζει το χαμήλωμα των απαιτήσεων, στο οποίο επενδύει και καλλιεργεί στη νεολαία ο ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με μεγαλύτερη ικανότητα σε σχέση με τη ΝΔ.

Δεν τους ταιριάζει να επιλέγουν το δήθεν μικρότερο κακό, που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο. Δεν είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν κανένα κακό.

Οι νέοι που ανησυχούν για την άνοδο του φασισμού και θέλουν το φίδι να ξαναγυρίσει στην τρύπα του, δεν πρόκειται να στηρίξουν αυτούς που παίζουν τον αυλό για να σηκώνεται το φίδι. Αυτούς που χαϊδεύουν απροκάλυπτα πλέον τη Χρυσή Αυγή, ελπίζοντας να κόψει καμιά ψήφο από τους αντιπάλους τους.

Ξέρουν ότι μόνο το ΚΚΕ τα βάζει με το σύστημα που υπηρετούν οι φασίστες. Ξέρουν ότι είναι τα μέλη της ΚΝΕ που δίνουν τη μάχη στα σχολεία και στις σχολές, για να μην τολμάει φασίστας να πατήσει το πόδι του.

Και πολλά νέα παιδιά ψηφίζουν ΚΚΕ για να γκρεμιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Γιατί ξέρουν πως η Χρυσή Αυγή δεν γκρεμίζεται ούτε με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ψήφο στη ΝΔ ούτε με ψήφο στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι αυτή που ταιριάζει στη νεολαία. Γιατί το προοδευτικό, το σύγχρονο, το καινοτόμο, δεν είναι να αποδέχεσαι τα πράγματα όπως έχουν.

Προοδευτικό είναι να αμφισβητείς, να παλεύεις για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους. Γι' αυτό και τα νέα παιδιά μπορούν να κάνουν πράξη αυτό για το οποίο ήδη ανησυχούν τα επιτελεία του συστήματος. Να ψηφίσουν ΚΚΕ, να ψηφίσουν «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πάρτε τη θέση σας στο πλάι του ΚΚΕ

Απόψε απ' αυτό το βήμα, της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης, απευθυνόμαστε σε κάθε προοδευτικό, αριστερό άνθρωπο, σε κάθε αγωνιστή που δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό, δεν βολεύεται κάτω από τα ξένα βήματα.

Τα πρόσωπά μας δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο. Οι καρδιές μας δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο, όπως έγραψε και ο μεγάλος ποιητής μας, Γιάννης Ρίτσος.

Απευθυνόμαστε στον λαϊκό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, που αναγνωρίζει στο ΚΚΕ την εντιμότητα, τη συνέπεια, την υπευθυνότητα. Σε όλους όσοι και όσες με βαριά καρδιά κοιτάνε πίσω, ελάτε να βαδίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο για το δίκιο μας, για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί για να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση, κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα στηρίγματά τους στις κυβερνήσεις, στους δήμους και στις Περιφέρειες.

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί για να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, με ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές και περιφερειακές.

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί για να βγει την επόμενη μέρα δυνατότερος ο λαός, για να μη δώσουμε δικαίωμα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται ότι ο λαός έδωσε έγκριση στις επιλογές τους, για να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων, να χτυπήσουμε τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και της μισής ζωής, για να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, της φτώχειας και των πολέμων.

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί για να ορθώσουμε πραγματικό τείχος στο φασισμό, που τροφοδοτείται από το ίδιο το σύστημα, από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, από την ανοχή των άλλων πολιτικών δυνάμεων, να γκρεμίσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση.

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί με τους δεκάδες δοκιμασμένους αγωνιστές που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αγωνιστές που - όπως και κάποιοι από εσάς - στο παρελθόν στήριξαν άλλες επιλογές, όμως δεν εξαγοράστηκαν, έβγαλαν συμπεράσματα, συμμετέχοντας στον αγώνα.

Στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, στα ψηφοδέλτια για τους δήμους και τις Περιφέρειες, συμμετέχουν αγωνιστές που εγκατέλειψαν κόμματα του συστήματος και ένας ολόκληρος κόσμος που κατάλαβε τα αντιλαϊκά πεπραγμένα των κυβερνήσεων και πριν ακολουθούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, ή τη ΛΑΕ, ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αγωνιστές από το εργατικό κίνημα, που δεν ανέχονται την ταξική συνεργασία και τις νοθείες των εγκάθετων της ΓΣΕΕ.

Νέοι και νέες που πρωτοστατούν στους αγώνες των μαθητών, των φοιτητών, των σπουδαστών, της «Πανσπουδαστικής» στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Αγρότες συνδικαλιστές που μάχονται στα μπλόκα, κόντρα στην ΚΑΠ και την καταστροφή της αγροτιάς.

Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και των Σωμάτων Ασφαλείας, παιδιά κι αυτοί του ελληνικού λαού, που ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα και την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων κι όχι να γίνεται ξέφραγο αμπέλι των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων των λαών.

Επιστήμονες, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, που συστρατεύονται στη μάχη για να λάμψει η αλήθεια, για «να γεννούνε τα σκοτάδια λάμψη».

Αθλητές και αθλήτριες, αγωνιστές του στίβου και της ζωής, παράδειγμα υψηλής αντοχής, καρτερικότητας και εκπαίδευσης.

Ελάτε όλοι και όλες να βαδίσουμε μαζί, γιατί όλοι μαζί θα μπούμε μπροστά στον αγώνα για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Αυτό κάναμε στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Ικαρία. Αυτό θα κάνουμε και σε πολλούς ακόμα δήμους όπου θα εκλεγούν κομμουνιστές δήμαρχοι. Αυτό θα κάνουμε παντού, με ακόμα περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, πάρτε τη θέση σας στο πλάι του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Φωτίζει με το ανατρεπτικό του Πρόγραμμα το δρόμο για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Γιατί αυτό σήμερα είναι το προοδευτικό και σύγχρονο. Η «Ελλάδα των πολλών» είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού!

Προχωράμε με το δίκιο μας, τη δύναμή μας, την καρδιά μας. Με το ΚΚΕ!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την άλλη Κυριακή το ΚΚΕ στις δυτικές συνοικίες να είναι ακόμα πιο ψηλά!(2023-06-20 00:00:00.0)
Και μπορούμε, και θα τα καταφέρουμε!(2023-04-22 00:00:00.0)
Μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ μπορεί να τους δυσκολέψει!(2019-05-21 00:00:00.0)
Ανεβάζει τους τόνους για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ(2015-07-09 00:00:00.0)
Πτωχεύουν το λαό και με την πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και με τις προτάσεις της κυβέρνησης(2015-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ