Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ σε εκδηλώσεις στο Μαουτχάουζεν

Στο σοβιετικό μνημείο
Στο σοβιετικό μνημείο
Σε τριήμερες εκδηλώσεις της Κομμουνιστικής Νεολαίας Αυστρίας (3-5 Μάη) για τα 74 χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου Μαουτχάουζεν συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τους Αντώνη Στυλογιάννη, μέλος του ΚΣ, και Αργύρη Μπαλέρμπα, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης μέλη και φίλοι του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, η Ενωση Αντιφασιστών, Αντιστασιακών και Θυμάτων του Φασισμού της Βορείου Αυστρίας και το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία.

Οι συγκινητικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν επίσκεψη στο χώρο του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου Μαουτχάουζεν, που ήταν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αυστρία και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και λειτούργησε από τον Μάρτη του 1938. Εκεί βρέθηκαν 206.000 κρατούμενοι από όλη την Ευρώπη, δολοφονήθηκαν 122.797 από αυτούς, ανάμεσά τους και 3.700 Ελληνες. Η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση στα κρεματόρια όπου οι ναζί εξόντωσαν χιλιάδες κρατούμενους, κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο που υπάρχει στο χώρο για όλους τους πεσόντες του στρατοπέδου και στα ξεχωριστά μνημεία για τους Ελληνες κομμουνιστές και αγωνιστές και για τους Σοβιετικούς στρατιώτες που εξοντώθηκαν από τους ναζί.

Κατάθεση στεφάνου από την ΚΝΕ στο μνημείο των Ελλήνων θυμάτων του στρατοπέδου
Κατάθεση στεφάνου από την ΚΝΕ στο μνημείο των Ελλήνων θυμάτων του στρατοπέδου
Πραγματοποιήθηκε επίσης Αντιφασιστικό Σεμινάριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Αυστρίας με θέμα την πάλη ενάντια στο φασισμό σήμερα σε επίπεδο ΕΕ και ιστορικό σεμινάριο για την παράνομη δουλειά των κομμουνιστών, την πολύμορφη και μαχητική στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας, κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ πραγματοποίησε χαιρετισμούς, τους οποίους οι παρευρισκόμενοι υποδέχτηκαν θερμά.

«Το να τιμάς σήμερα τους νεκρούς των φασιστικών θηριωδιών, σημαίνει πάνω απ' όλα να αγωνίζεσαι για να τσακίσεις τον φασισμό! Τιμάμε λοιπόν όλους αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες, τα παιδιά, πάνω απ' όλα διδασκόμενοι από την ιστορική πείρα, εντάσσοντας τα συμπεράσματα στην καθημερινή μας πάλη ενάντια στον φασισμό, αλλά και τη μήτρα που τον γεννά, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του στο Αντιφασιστικό Σεμινάριο ο Αντ. Στυλογιάννης, ενώ μίλησε και για την 9η Μάη και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και κάλεσε τους νέους στις ευρωεκλογές να δυναμώσουν τα Κομμουνιστικά Κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ