Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με πλούσιο πρόγραμμα οι εκδηλώσεις

Στη Λάρισα
Στη Λάρισα
Με επιτυχία συνεχίστηκαν τις προηγούμενες μέρες τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε μια σειρά πόλεις. Με κεντρικό σύνθημα «Κάψε τα σενάρια... και γράψε το δικό σου! Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά!», οι ανοιξιάτικες μαθητικές γιορτές ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα μετά από ένα ταξίδι σε γειτονιές και πόλεις της χώρας.

Από τα Φεστιβάλ που έγιναν το Σαββατοκύριακο ξεχωρίζει εκείνο της Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Ο «Ριζοσπάστης» θα δημοσιεύσει στο αυριανό 4σέλιδο «Νεολαία» ρεπορτάζ και αποσπάσματα από την ομιλία.

Την Παρασκευή 10 Μάη έγινε Μαθητικό Φεστιβάλ και στην Πτολεμαΐδα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επίδειξη skate και bmx, ενώ παράλληλα μαθητές ζωγράφιζαν ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό. Υπήρχαν επίσης χώροι για σκάκι και πινγκ πονγκ. Ακολούθησε ομιλία από την Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και το Φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία από τους «Fiasco».

Στη Λάρισα, το μαθητικό ραντεβού δόθηκε την Παρασκευή στην πλατεία Λαμπρούλη. Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με έντεχνο και ροκ ελληνικό τραγούδι από τον Χρήστο και την Βικτώρια Δίπλα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημοσθένης Τακούδης, μαθητής ΕΠΑΛ και μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε η Βασιλική Σβάρνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Λάρισα. Το Φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα «Cake Rapes». Υπήρχε χώρος ειδικά διαμορφωμένος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, όπου παίχτηκε Multitasking Game για το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ, υπήρχαν θεματικά ταμπλό, ενώ έγινε και παρουσίαση του νέου νόμου για το Λύκειο.

Στην Πτολεμαΐδα
Στην Πτολεμαΐδα
Με μαζικότητα και ζωντάνια έγινε την Παρασκευή το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία της Καλαμάτας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμό από την Ηλέκτρα Νικοπούλου, μαθήτρια, στέλεχος της ΚΝΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το Φεστιβάλ πλαισιώθηκε με μουσική από νέους καλλιτέχνες και με το συγκρότημα «Αυτοί οι τύποι», ενώ στο χώρο υπήρχαν έκθεση με θέμα «ΕΕ vs Νεολαία», έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και χώρος για σκάκι.

Δεκάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της Χαλκίδας έδωσαν το «παρών» το Σάββατο στο Μαθητικό Φεστιβάλ. Το 2ο ΕΠΑΛ, όπου φιλοξενήθηκαν οι εκδηλώσεις, μεταμορφώθηκε σε έναν όμορφο πολυχώρο όπου λειτουργούσαν παράλληλα πολλές δραστηριότητες. Το ενδιαφέρον των μαθητών κέντρισε η συζήτηση με την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η προβολή του βίντεο της ομάδας των Ψαχνών με θέμα τις αλλαγές στο Λύκειο, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα.

Στην Κέρκυρα, το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ έγινε επίσης το Σάββατο. Τις εκδηλώσεις άνοιξε ο Γιώργος Χαλικιάς, πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου του 4ου ΓΕΛ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε drum show από τον Κωνσταντίνο Ανδριώτη και συναυλία με τον Μoonchild. Εγινε ακόμα επίδειξη με rollers, ενώ λειτουργούσαν εκθέσεις με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα» και «Η πρώτη ψήφος θα είναι κόκκινη».

Στη Χαλκίδα
Στη Χαλκίδα
Το πέρασμά τους έκαναν το Σάββατο τα Μαθητικά Φεστιβάλ και από τη Ρόδο, με μια εκδήλωση που πλαισιώθηκε από τη μουσική των «Bring me the lighter», αλλά και από παιχνίδια, εκθέσεις και συζητήσεις.

Την Κυριακή ήταν η σειρά της Καβάλας, όπου στο Πάρκο Φαλήρου, πλάι στο κύμα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν, να ανταλλάξουν απόψεις για τις αιτίες των πολέμων, που το νήμα τους οδηγεί στους πραγματικά υπεύθυνους για την αδικία που βιώνουν όλοι οι λαοί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη που πήραν οι μαθητές από τον πρόσφυγα συμμαθητή τους Χαμίντ, που άφησε το Αφγανιστάν πριν από 2 περίπου χρόνια για να ξεφύγει από το θάνατο, όπως είπε. Στη συνέχεια μίλησε η Μαρία Κενανίδου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ, και τη σκυτάλη στη σκηνή πήρε η Sofia από τους WIYS με hip hop ρυθμούς. Ακολούθησε επιτραπέζιο παιχνίδι για την ΕΕ και η βραδιά έκλεισε με προβολή αντιρατσιστικών και αντιπολεμικών βίντεο που έφτιαξαν μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ