Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στις 9 το πρωί στο υπόγειο του Τμήματος Βιολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο υπόγειο του ΑΠΘ βρίσκονται οι μετασχηματιστές από όπου τροφοδοτείται το κτίριο. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, στους χώρους βρίσκονταν 100 φοιτητές, μέλη διδακτικού προσωπικού και υπάλληλοι του πανεπιστημίου. O πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ σε δηλώσεις του απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στις 2.04 μ.μ., στη Δημητσάνα Αρκαδίας. Ο σεισμός μετρήθηκε 4,1 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Το ακριβές επίκεντρο εντοπίστηκε 29 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά της Δημητσάνας, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 11,5 χιλιόμετρα. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το σκηνικό του καιρού που θα διαρκέσει όλη τη Μεγάλη Βδομάδα, με συννεφιά, βροχές (λασποβροχές) και πολλή αφρικανική σκόνη, που θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο Μεγάλο Σάββατο. Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά καλός σε ολόκληρη τη χώρα. Και χτες κυριαρχούσαν οι υψηλές θερμοκρασίες και η σκόνη.

ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ της αστυνομίας νωρίς χτες το πρωί έληξε η υπόθεση ομηρίας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όπου 35χρονος άνδρας κρατούσε τον πατέρα του υπό την απειλή μαχαιριού. Ο δράστης, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε κλινική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ