Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελία εμπειρογνώμονα για το Μάτι

Επιστολή στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, με την οποία καταγγέλλει πως υπηρεσιακοί παράγοντες της Πυροσβεστικής κρύβουν έγγραφα από τις οικογένειες των θυμάτων που προσπαθούν να μάθουν την αλήθεια για την τραγωδία στο Μάτι, έστειλε πρώην υπαρχηγός του Σώματος. Ο αξιωματικός είναι τεχνικός σύμβουλος οικογενειών και κάνει λόγο για «τρομοκράτηση αξιωματικών για να μη μιλήσουν».

Οπως αναφέρει, «έχει απλωθεί ένα πέπλο προστασίας από εντεταλμένα υπηρεσιακά όργανα προς εκείνους τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, που φέρονται ότι ευθύνονται για το θάνατο των (100) αθώων θυμάτων και κάνουν ό,τι μπορούν, επικαλούμενοι νομικίστικα πλην όμως αβάσιμα προσχήματα και δικαιολογίες, σε κάθε ενδιαφερόμενο που ζητάει έχοντας έννομο συμφέρον διάφορα έγγραφα στοιχεία που τους εμπλέκουν ακόμη περαιτέρω».

Στην επιστολή του καταγγέλλει πως έγιναν ακόμα και επιλεκτικές κρίσεις με στόχο την τρομοκράτηση αξιωματικών, αντίθετα, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δεν έχουν τεθεί ακόμη μέχρι σήμερα σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org